Fakse-landmand rejser til Brasilien

Peter Fruervang er 23 år og faglært landmand fra Dalum Landbrugsskole. Siden 2008 har han med AgroBrazil A/S undersøgt forholdene for landbrugsproduktioner i Brasilien, nærmere bestemt Tocantins. Så snart Agrobrazil A/S køber den første ejendom, rejser han fra Danmark.

Den 23-årige landmand Peter Fruervang byder mig velkommen på familiens gård Fruervang ved Fakse.

Vi sætter os ned, og han byder på en kop kaffe i familiens stue. Her fortæller han om rejserne til Brasilien, rejser som har gjort et stor indtryk på ham. Ifølge den unge landmand er der ingen tvivl om, at fremtidens landbrug vil være at finde under fremmede himmelstrøg.

- Det hele begyndte med, at jeg rejste til Brasilien med mine to fætre. Den ene af dem havde været udvekslingsstudent dernede. Nu ville han gerne besøge sin gamle værtsfamilie og vise landet frem for os. Så vi tog til Brasilien i 2007 i to en halv måned. I den forbindelse havde deres far, Poul Helweg Larsen, som i dag er formand for vores bestyrelse i selskabet AgroBrazil A/S, set på nogle spændende landbrugsområder på internettet. Han bad os om at kigge nærmere på det, fortæller Peter Fruervang.

Ingen naboer
Han blev hurtigt draget af tanken om at starte landbrug op i Sydamerika. Men i begyndelsen var det ikke mere end drømme og en mulighed for at få en spændende oplevelse.

Rejsen til det eksotiske Brasilien endte med at blive mere end en god oplevelse. Nu kan det betyde en ny tilværelse under helt andre forhold.

- Selv om der selvfølgelig er regler dernede, skal du ikke tage så mange hensyn som herhjemme. Du har ingen naboer, for eksempel, og der er masser af plads, for forholdene er meget større, og infrastrukturen er i rivende udvikling, forklarer Peter Fruervang.

Stor interesse
I Danmark holder AgroBrazil A/S flere møder i løbet af vinteren, hvor nysgerrige eller måske kommende investorer kan få mere at vide.

 - Vi har fået særdeles stor tilmelding til vores januarmøder. En tilslutning som fortæller os, at der er stor interesse herhjemme for at høre om mulighederne.

Vi har valgt at fokusere på sojabønner, majs og bomuld, og driftsledelsen på gården vil være dansk. Det hele sker i samarbejde med det brasilianske planterådgivningsfirma ORO, forklarer Peter Fruervang.

Tager af sted
Til marts tager Peter Fruervang af sted igen. Siden 2007 har han været i Brasilien fem gange, og han glæder sig til besøget. AgroBrazil A/S har allerede flere gårde på hånden. Samtidig skal han undersøge, om der skulle være kommet flere interessante ejendomme i spil.

Jeg har altid haft drømmen om at blive landmand, og hvis vi kan få det op og køre, så flytter jeg til Brasilien og bliver landmand der, siger Peter Fruervang.

Læs også