Biogasproducent går konkurs

Prisbelønnet biogasproducent sendt i knæ af bankerne.

Biogasproducenten Biofuel Technology A/S i Helsinge må ifølge Erhvervsbladet give op, fordi bankerne ikke vil finansiere ordrebeholdningen, og fordi det ikke er lykkedes at finde ekstra venture-kapital.

Direktør Torben A. Bonde, Biofuel Technology A/S, mener, at den nye danske biogas-industri generelt er ved at lide likviditetsdøden, fordi det er svært at få banker til at finansiere nye ordrer på biogasanlæg, der kan forvandle gylle til biogas.

- Jeg har talt med mange udstillere på Agromek i Herning for nylig, og det er virkelig svært. Det er næsten ikke til få finansiering af noget som helst indenfor agroindustrien, mener Torben Bonde, der i 2002 fik Erhvervsministeriets »Janteknuserpris« for sit arbejde med biogas-teknologien og for at være et eksempel for andre iværksættere.

Hans selskab har haft den succesrige membran-producent CoMeTas A/S som medinvestor. CoMeTas giver overskud og sigter mod en omsætning i 2012 på 120 mio. kr.

Lånemuligheder
Biofuel Technolgy A/S’ teknologi medvirker til at separere gylle i gødning og vand.

Torben Bonde vil nu arbejde videre med biogasprojekter i andet regi.

- Der er et stort marked for nye og konventionelle biogasanlæg – både herhjemme og udlandet – og det er kun et spørgsmål om bedre konjunkturer, før det kommer i gang. Lige nu er bankerne skræmte og vil ingenting, siger Torben A. Bonde til Erhvervsbladet.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har netop ifølge jp.dk afsat ekstra midler, så vækstvirksomheder nemmere kan finde frem til lånemuligheder i de tilfælde, hvor banken ikke vil være med.

Læs også