Kim klædte ministeren på

Justitsminister Lars Barfoed besøgte i sidste uge en svineproduktion i Allindemagle for at blive klædt på til den rapport, der kommer om svinevelfærd ved udgangen af året.

Den unge landmand Kim Kjær Knudsen fra Allindemagle fik i sidste uge fornemt besøg. Landets justitsminister, Lars Barfoed, havde bedt Landbrug & Fødevarer finde en svineproducent, der kunne vise ham, hvordan en moderne dansk svineproduktion fungerer, så han bedre kan forholde sig til en rapport, der udkommer i slutningen af året om dyrevelfærd hos grise.

Til den opgave blev Kim Kjær Knudsen udvalgt.

- Det var da lidt spændende at få besøg af justitsministeren. Det var også lidt pressende, fordi jeg var lidt nervøs for, hvordan det hele skulle foregå. Det var spændende at skulle vise sine ting frem og få muligheden for at påvirke ministeren, siger Kim Kjær Knudsen, og fortsætter.

Vigtige beslutninger
- Han står overfor nogle vigtige beslutninger om mit erhverv, og han virkede meget lydhør overfor de argumenter, jeg havde, så det var en positiv oplevelse, fortæller Kim Kjær Knudsen.

I forbindelse med den arbejdsgruppe, som ministeriet har nedsat for at finde nogle retningslinjer for dyrevelfærd blandt danske svin, har der været en intern tvist omkring halekuperinger. Derfor var det en af de ting, som Kim Kjær Knudsen viste frem for ministeren.

- Vi viste ham blandt andet, hvordan vi halekuperer og kastrerer grise, og han sagde, at han var ret forundret over, at halekuperinger har kunnet fylde så meget, som det har gjort i den seneste tid. Og det kunne vi jo ikke være andet end enige med ham i, siger Kim Kjær Knudsen.

Afdramatiseret
Ministeren virkede ikke skræmt over de halekuperinger, som landmand Kim Kjær Knudsen viste ham.

- Det var interessant at se en halekupering. Det var ikke noget, der påvirkede smågrisene. De blev halekuperet, mens de diede, og de registrerede det stort set ikke. De diede bare videre, sagde Lars Barfoed til Landbrug ØST under sit besøg, og fortsatte:

- Det lyder dramatisk, når man hører om, at de får klippet halen af, men det er det jo ikke. Det afdramatiserer det lidt, når man ser det i virkeligheden. Jeg har arrangeret det her for at blive klædt på til de forhandlinger, der vil komme i forbindelse med arbejdsudvalgets rapport.

Fremvisningen af den midtsjællandske svineproduktion skete efter initiativ fra ministeren, der henvendte sig til Landbrug & Fødevarer, der arrangerede mødet.

Sammen med justitsministeren fulgte fem embedsmænd fra ministeriet og en række medlemmer af arbejdsgruppen fra Landbrug & Fødevarer. Også svinebranchens top i form af Lindhart B. Nielsen og Nicolaj Nørgaard deltog. Det sammen gjorde teamleder for Veterinære forhold og Dyrevelfærd, Per Olsen.

Læs også