Smukt og funktionelt rådgivningshus

INDVIELSE: LandboMidtØst indvier sit nye rådgivningshus den 15. november. 160 medarbejdere tager imod.

LandboMidtØsts nye bygning i Søften er indtaget af medarbejderne og medlemmer, og kunderne strømmer til. Den 15. november er der indvielse. Direktør Jan Winther glæder sig. Han er synligt stolt af det nye hus.

- Jeg er stolt af at arbejde for nogle foreninger, der har turdet træffe så visionær en beslutning som at bygge det her hus, siger han, mens han viser rundt på de 8.500 etage-kvadratmeter.

Her er godt at arbejde, understreger han. Og der er i planlægnings og byggefasen arbejdet meget med udformningen, materialevalg og miljø. Huset varmes således op med fjernvarme baseret på halm.

- Huset er fremtidssikret som dansk landbrug, mener direktøren.

Samarbejdsfordele
- Der er åbenlyse fordele for rådgivningsselskabet ved at være samlet, understreger Jan Winther og tilføjer:

- Selvom huset synes flot og har været dyrt, er det billigere at sidde her end at sidde i de mange huse, vi var spredt på tidligere.

Det tværfaglige samarbejde har samtidig fået et løft i det nye hus.

- Landbruget er så komplekst i dag, at ingen kan være fuldt opdateret på det hele. Det er en klar fordel, at vi kan arbejde sammen, understreger han.

Det nye hus lægger op til samarbejde på den måde, det er opbygget og på den måde, de enkelte afdelinger er placeret. Det giver rum for faglig sparring.

- Jeg kan ikke se ulemper, men et par udfordringer, siger direktøren om det nye hus.

Han medgiver, at nogle kunder får længere at køre.

- Men det bliver sådan, at både konsulenter og assistenter i langt højere grad kommer ud til kunderne. Så det er ikke så ofte kunderne skal køre hertil, tilføjer han.  

På den måde mener Jan Winther, at rådgivningen kommer helt tæt på kunderne. De behøver ikke at have kontorer rundt omkring, men de kommer ud til kunderne med pc og trådløs opkobling. Det er fremtidens rådgivning, mener han.

Når der skal køres til og fra huset, lægger han vægt på, at Søften blot ligger tre minutter fra motorvejen.

- Det er et let sted at komme til, understreger han.

Det er et sted, det bliver værd at køre til til møder og kurser. Faciliteterne er helt i top. Den store konferencesal kan rumme 300 og deles i tre mindre rum, hvis det er det, der er brug for. Der er flere mindre mødelokaler rundt om i hele huset til både interne møder og til kundemøder.

Timet flytning
Flytningen er gået godt. Alle medarbejdere i Randers, Ry, Silkeborg og Randers skulle have pakket alt ned til torsdag aften før efterårsferien. Fredag var tvungen feriedag for de fleste, og mandag morgen fungerede det nye hus. Da var der også installeret nyt telefonsystem og ny kontorløsning. Konsulenterne har deres eget kontor, mens assistenterne sidder i grupper af ti personer.

- Klokken 8.15 sad den første og lavede moms. Selvom der plejer at være roligt i efterårsferien, var mange mødt ind mandag morgen for at se det nye hus, fortæller Jan Winther.

Køkken og kantine fungerer godt. Her hersker Rikke Vendelboe, der er glad for sine nye omgivelser. Køkkenet tilbyder frokost i hverdagen og en madpakkeordning for de, der er ude at køre. Og så er der ekstra forplejning til møder. Langt de fleste i personalet har tilmeldt sig madordningen.

Samtidig med nybyggeriet i Søften er der bygget til i rådgivningshuset i Viborg. Medarbejderne fra Skive er flyttet dertil. Men alle medarbejdere har haft valget, om de ønskede at flytte til Viborg eller Søften, understreger Jan Winther.

 

Læs også