Rose Poultry er solgt til finsk koncern

Fjerkræslagteriet med hovedsæde i Vinderup mellem Skive og Holstebro kommer nu i hænderne på den finske fødevarekoncern HK Scan.

En stor portion danske kyllinger bliver fremover finske.

Det børsnoterede, finske selskab HKScan Corporation og ejerne af Rose Poultry A/S har således indgået en aftale om, at HKScan erhverver den fulde aktiekapital i Rose Poultry, der har hovedsæde i Vinderup mellem Skive og Holstebro. Det forventes, at overtagelsen kan ske i løbet af efteråret efter godkendelse hos de relevante konkurrencemyndigheder.

HK Scan overtager aktierne for 178 millioner kroner og en gæld på 350 millioner kroner i Rose Poultry.

Handlen sker som led i Rose Poultrys strategiplan for 2009 til 2012, hvor bestyrelsen besluttede sammen med dets finansielle rådgiver SEB Enskilda Corporate Finance at undersøge strategiske muligheder for samarbejde, alliancer eller overtagelse af en bestemmende aktiepost.

- Denne proces blandt industrielle og finansielle købere/partnere er nu gennemført og har medført, at HKScan erhverver den fulde aktiekapital i Rose Poultry, hedder det i en meddelelse fra selskabet.

En af giganterne
HKScan er en af giganterne i blandt Nordeuropas fødevarekoncerner med hjemmemarkeder i Finland, Sverige, Baltikum og Polen, og udover kyllingeprodukter sælger og markedsfører virksomheden også svine- og oksekødsprodukter. Deres kunder inkluderer detailhandelen, hotel- og restaurations-sektoren samt industri- og eksportkunder. HKScan er aktiv i ni lande, har cirka 10.000 medarbejdere og koncernens omsætning var i 2009 på 2,1 milliarder euro, svarende til 16 milliarder danske kroner.

Rose Poultry selv har cirka 1000 medarbejdere på tre fabrikker i Danmark og omsatte sidste år for 1,6 milliarder kroner

Ejerne af Rose Poultry vurderer, at HKScan med dens stærke markedsposition, er den helt rigtige ejer for virksomheden på længere sigt for både medarbejdere, kunder og leverandører.

Bliver førende
HKScan vil med overtagelsen af Rose Poultry dermed også blive en af de førende producenter i den voksende fjerkræindustri i Nordeuropa.

- Rose Poultrys strategiske fit med HKScan er fortrinligt og vil udgøre et vigtigt skridt i udviklingen af selskabets fjerkræforretning. Forbruget af kød fra fjerkræ er fortsat med at stige på verdensplan og på HKScans markeder. HKScan har en stærk position på markedet for fjerkrækød både i Finland og i Baltikum. Selskabets brand inden for fjerkrækød i Finland er Kariniemen og Tallegg i Estland, hedder det i meddelelsen.

For Rose Poultry rummer transaktionen også muligheder for ny udvikling, mener formanden for bestyrelsen i Rose Poultry, Sven A. Thomsen.

- Rose Poultry’s stærke markedsposition kombineret med HKScan giver mulighed for yderligere udvikling af selskabet på længere sigt. Der viser sig nye markeds- og produktmæssige muligheder, lige som den nye virksomhedskonstruktion selvfølgelig byder på øgede stordriftsfordele, siger han.

Læs også