Traktorer og finansiering på skue

MASKINSKUE: Maskinudstillingen er så stor som aldrig før i Thy. Det glæder Klaus Andersen, Morsø Motor Kompagni, der udstiller traktorer, maskiner og finansiering på skuet og samtidig er med i dyrskueudvalget.

- Vi er rigtig glade for dyrskuet i Thy. Vi sætter nemlig en ære i at komme over vandet og besøge vore kunder i Thy, hvad enten det er i Thisted eller i Hurup, siger Klaus Andersen, indehaver af Morsø Motor Kompagni, der ligger i Nykøbing Mors.

Han glæder sig også over, at han i Thy møder rigtig mange nye kunder.

På dyrskuet udstiller han Massey Ferguson og Fendt traktorer i et bredt udvalg samt mejetærskere, knækstyrede minilæssere og som en nyhed kommer de østrigske Maraton Vogne. Dem venter Klaus Andersen sig meget af.

- Det er kvalitetsvogne til fornuftige penge, understreger han og fortæller om både græsvogne og tipvogne.

Han får de første hjem til dyrskuet, så de skal med til Hurup på den 1000 kvadratmeter store stand. Her vil der foruden landbrugets maskiner også være tilbud til havefolket med blandt andet plæneklippere og trailere.

- Og så har vi altid gode dyrskuetilbud, fortæller Klaus Andersen.

Intet dyrskue uden maskiner
Et dyrskue er en helhed af maskiner, dyr og underholdning, mener Klaus Andersen. Han kan slet ikke forestilles sig, at et dyrskue kan fungere uden maskinerne.

Men han har svært ved præcist at sige, hvad han selv får ud af dyrskuedagen. Al markedsføring er jo svær at måle, understreger han. Men han kan slet ikke forestille sig ikke at udstille på dyrskuet.

- Vi gør opmærksom på vores forretning, og på vi er her og agter at være her i fremtiden. Og vi får kontakter, som vi måske ikke havde fået, hvis vi ikke havde været der, siger han og tilføjer:

- Og så får vi snakket med en masse kunder. Det binder jo også kunder og forhandler sammen på en positiv måde, mener han, der har haft Morsø Motor Kompagni fra 1996.

Finansiering på skue
Også på Mors mærker man den økonomiske smalhals, der præger landbrugserhvervet.

- Investeringslysten er på det plan, den plejer at være, men den lyst bliver ikke til de samme investeringer, siger Klaus Andersen og tilføjer, at han ikke kan forestille sig, hvordan det var gået for forretningen, hvis man ikke var med i Agco gruppen og dermed med i Agco Finans.

- Agco Finans er med inde over 80 til 90 procent af de større handler. De kan tilbyde finansiering på gode vilkår. Det vil sige 3,5 procent på brugt og 1,9 procent på nyt på 80 procent af prisen og med 20 procent i udbetaling, fortæller han og glæder sig over, at det fungerer rigtig godt.

- Når vi kan finansiere billigere, betyder det jo meget for prisen på penge for vore kunder, understreger han.

Selv formidler forretningen blot kontakten til finansieringen. Også det er han meget tilfreds med.

Værkstedet er vigtigt
Mange traktorer skal i denne tid køre længere, end de har gjort tidligere.

- Det kan de også sagtens, og vi hjælper gerne med at holde dem i gang, fortæller Klaus Andersen, der har 10 ansatte på værkstedet og 17 ansatte i alt.

Morsø Motor Kompagni dækker et område fra Fjerritslev i nordøst til Thyholm i sydvest samt Mors og Salling. I hele området kører servicevogne fra værkstedet.

Dyrskuet er en helhed
Klaus Andersen har engageret sig i dyrskueudvalget.

- Maskinhandlerne trækker jo en rimelig stor del af læsset til dyrskuerne. Derfor er det godt, vi er kommet i dyrskueudvalget, siger Klaus Andersen, der sidder i udvalget sammen med Hundahl fra Thisted.

- Det er godt at arbejde sammen kollegaer imellem, understreger han.

Og han glæder sig over at maskinudstillingen i Hurup bliver 2000 kvadratmeter større end sidste år i Thisted. Men for ham er dyrskuet også helheden.

- Det hele skal spille sammen for at give en god oplevelse, understreger han

- Det er det største dyrskue i Nordvestjylland, og vi har jo alle det samme formål: at vise landbrugserhvervet fra en fælles platform, siger han.

Også for maskinhandlerne er det vigtigt at vise andre, hvad det er de går og laver til hverdag.

- Vi har også alle brug for at vise, hvad kvalitet er - det skal ikke være pris det hele, og det gælder både fødevarer, dyr og maskiner, mener Klaus Andersen, der fortsat gerne vil investere tid og kræfter på et rigtig godt dyrskue i det nordvestlige hjørne af Danmark.

Læs også