Den store landfest

I weekenden er der Roskilde Dyrskue, hvor der forventes at komme omkring 80.000 mennesker. Landbrug ØST varmer op til skuet med et stort tema.

Der bliver færre og færre landmænd, og kontaktfladen for danske landmænd bliver derfor mindre. Det betyder, at Roskilde Dyrskue er meget vigtigt. Sådan konkluderer formanden for dyrskuet betydningen af denne weekends landfest i Roskilde.

- Både land og by skal være på sådan et skue. Jeg tror altid, det vil være vigtigt at bevare den kulturelle samhørighed, siger formand Povl Fritzner.

Afbræk i hverdagen
Og vigtigheden af dyrskuet bliver bekræftet af mælkeproducenten Bente Nielsen fra gården Auleholm nær Helsinge. Hun har i år to RDM-køer med på skuet.

- Selv om det koster både tid og penge at være med som udstiller, vil jeg ikke undvære det. Når først man kommer ind i stalden på dyrskuet og mærker hele atmosfæren, glemmer man alle besværlighederne, siger Bente Nielsen.

Hun bruger dyrskuet til at komme lidt væk fra hverdagen.

- Jeg nyder rigtig meget at komme hjemmefra i dyrskuedagene. Det giver et tiltrængt afbræk i hverdagen, som tilmed er en stor oplevelse. Både på grund af de omkring 80.000 besøgende, der møder frem over de tre dage, men i høj grad også fordi man møder en masse kolleger, som man i mange tilfælde kun møder denne ene gang om året og får diskuteret nogle faglige spørgsmål med, siger hun.

Rekordhurtigt udsolgt
Og tilsyneladende lider arrangementet ikke under en finansiel krise. I hvert fald var rekordhurtigt udsolgt af stande på erhvervs-, maskin- og fødevareudstillingen. Noget, der har overrasket selv lederen af dyrskuet.

- Der er meget hurtigt, der er udsolgt og helt klart bedre end forventet, når man tager den økonomiske situation i betragtning, siger dyrskueleder Thor Nielsen.

Læs også