Særslev med på traktortrækbanen

NY BANE: Lørdag den 19. juni tager 55 traktorer en helt nyanlagt bane i brug i forbindelse med den lokale sportsuge.

Selv om Nordvestfyns LandboUngdom i år har valgt ikke at afholde deres traditionelle traktortræk, som indledning på den fynske sæson, så bliver der alligevel traktortræk i det nordvestfynske område.

Det sker lørdag den 19. juni på en helt nyanlagt bane ved sportspladsen i Særslev.

- Nogle af os har selv kørt traktortræk, og derfor kom vi med den idé, da de lokale foreninger efterlyste nyskabelser ved den årlige sportsuge i byen, fortæller Jonas Okkerholm, der sammen med en flok øvrige traktorentusiaster forleden var godt i gang med at anlægge banen på en hektar lejet areal.

55 traktorer
- Vi håber, det kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed, og derfor har vi ofret en del på banen, siger Claus Harboe fra Sportsvennerne, som er en støtteforening til de lokale gymnaster, tennisklubben, fodboldspillerne, skytterne og jagtforeningen.

Således har han og de øvrige hjælpere opsat pæle til tilskuerbarrierer, gravet kabler under banen til speakervogn og gjort klar til at slå hø på området, inden 55 traktorer indtager banen den 19. juni.

- Vi satser på, at mange lokale tilmelder sig med deres traktorer, men vi har allerede også hørt fra interesserede fra andre dele af Fyn og fra Jylland, fortæller Claus Harboe.

For lokale traktorer var der tilmelding 10. maj, mens øvrige interesserede kan tilmelde sig til Stefan Skov på telefon 25 17 84 60 den 25. maj fra klokken 20.00.

Aftenfest
Udgifterne til banen står Sportsvennerne for, ligesom foreningen får overskuddet fra arrangementet.

Når traktortrækket er lagt i forbindelse med sportsugen, som Sportsvennerne også forestår, vil der - i modsætning til de fleste øvrige traktortrækstævner - være mulighed for at deltage og hygge sig ved en fest om aftenen.

- Flere har allerede bestilt plads til deres traktorer på min ejendom til lørdag aften, så det bliver sikkert sjovt, siger Jonas Okkerholm, som selv spænder sin Ford traktor foran den lejede DTP-slæde.

Det samme gør de lokale brødre Bent og Stefan Skov, med hver deres Volvo BM traktor, som med tiden er blevet forsynet med betydelig flere hestekræfter end de oprindelige 70 af slagsen. Således ligger der en 400 hestes lastbilmotor i Bents Volvo traktor.

Ud over disse ombyggede traktorer, som stiller op i den såkaldte »farmklasse« vil det ellers være helt almindelige traktorer, som dyster den 19. juni. Et enkelt opvisningsindslag bliver der dog plads til, nemlig Bertha - en 2000 hestes Scania truckpuller.

 

Læs også