Ustabil schweizerfranc

Vil schweizerfrancen (CHF) bevæge sig op eller ned i det kommende år? Formentlig lidt ned, er vurderingen fra Danske Bank.

Vil schweizerfrancen (CHF) bevæge sig op eller ned i det kommende år?

Formentlig lidt ned, er vurderingen fra Danske Bank, hvis prognose forudsiger, at CHF vil falde en anelse til kurs 5,11 i forhold til danske kroner om 12 måneder. Men chefanalytiker Arne Lohmann Rasmussen gjorde på et finansmøde hos Gefion i Sorø torsdag den 8. april meget ud af at understrege, at der kan komme store udsving i valutaen undervejs, og at prognosen er usikker.

- Der er risiko for, at schweizerfrancen stiger markant i forhold til danske kroner, selv om det ikke er indeholdt i vores prognose. Hvis risikoappetitten forsvinder fra de finansielle markeder, kan det udløse en yderligere styrkelse af CHF-valutaen, lød Arne Lohmann Rasmussens vurdering over for de cirka 40 tilhørere, der var mødt frem til Landboforeningens Gefions møde i Sorø på Sjælland.

På den baggrund opfordrer chefanalytikeren alle, der er bekymret for, om »korthuset vælter«, til at få efterset sine CHF-lån og kigge på alternativer.

- Den schweiziske valuta er fundamentalt overvurderet i øjeblikket, men vi ved ikke, hvor lang tid, det tager, før den kommer tilbage til ligevægtsniveauet (under 5 kroner, red). Det kan tage rigtig lang tid, og der er heller ingen garanti for, at det sker, sagde Arne Lohmann Rasmussen.

Han tilføjede, at rentefordelen ved at tage nye lån i CHF er forsvindende lille i øjeblikket, men risikoen er relativt stor.

Læs også