Mullerup opkøbt af tysk koncern

Med nyt ejerskab åbner der sig store fremtidsperspektiver for den fynske virksomhed.

Den over 100-årige virksomhed i Ullerslev på Fyn, Mullerup A/S, ser en spændende fremtid i møde, efter det lige op til påske blev offentliggjort, at virksomheden skifter ejer fra Skiold Gruppen A/S til den store tyske koncern, GEA Farm Technologies.

Koncernens division, som på verdensplan tilbyder komplette løsninger til husdyrhold, har hidtil ikke haft fodringssystemer i deres program.

- Derfor er vi både stolte og benovet over, at koncernen har henvendt sig til Skiold for en eventuel købsaftale, siger en tilfreds direktør Carsten Poulsen.

Han glæder sig samtidig over, at Mullerup-brandet fortsætter intakt og vil blive styrket. Samtidig forbliver produktionen i Ullerslev med en uændret organisation.

Ekspansion
Tilmed er der et krav fra de nye ejere om ekspansion og vækst. Derfor forventer Mullerup-direktøren både nye produkter, større omsætning og dermed også nye arbejdspladser på den fynske virksomhed, der fremstiller automatiske fodringsanlæg til kvægstalde, udmugningsanlæg og strømaskiner på hængebaneanlæg.

Mullerup har en stærk markedsposition i hele Norden, og i det nye regi åbner nye spændende markeder for Mullerup-produkterne.

Som nævnt har GEA hidtil ikke haft automatisk fodring på programmet, og her bliver Mullerups velanskrevne system dermed en væsentlig spiller på verdensplan i den store koncern.

GEA Farm Technologies har afdelinger i ikke mindre end 60 lande og beskæftiger mere end 1.900 medarbejdere på verdensplan. For nogle år siden overtog den tyske koncern den kendte Westfalia-virksomhed, og for to år siden opkøbtes rettighederne til Titan-malkerobotten, som nu er ved at blive ombygget til et GEA kvalitetsprodukt. Desuden ejes på inventarsiden det hollandske De Boer og et nordamerikansk produktprogram, ligesom GEA også ejer et canadisk gyllehåndteringssystem.

Carsten Poulsen understreger, at hele Mullerups nuværende importørled og forhandlernettet vil være intakt og tilmed gradvist blive styrket.

- Det hele sker netop i en tid, hvor vi efter en larmende stilhed som følge af finanskrisen mærker, at eksportmarkederne er begyndt at vågne igen. Derfor går vi en meget spændende tid i møde med helt nye muligheder.

      

 

Læs også