Agromek nu hvert andet år

Glem Agromek Husdyr - nu bliver messen i Herning én stor udstilling igen. Agromek vil fremover blive holdt hvert andet år, med første udstilling i år.

Nordens største årlige landbrugsmaskinudstilling, Agromek, vil fremover finde sted hvert andet år, og det bliver én stor, samlet udstilling, som Agromek gennem over 30 år har været kendt for i både ind- og udland.

Dermed går Agromek væk fra sidste års satsning, Agromek Husdyr, der primært var henvendt til landmænd med interesse i indengårdsmekanisering.

- Vi vil fastholde Agromek som en udstilling af international interesse og specielt målrettet Nordeuropa, som er vores nære markeder. Derfor vil vi satse på den store og brede udstilling. Mange af udstillerne bruger netop Agromek som et vindue i deres eksportarbejde, og derfor skal vi sørge for, at Agromek stadig er attraktiv at besøge uanset, hvorfra i verden man kommer, siger den nye formand for Agromeks udstillingskomité, administrerende direktør Sten Andersen, Dan Egtved A/S.

Kortes ned
Agromek holdes i perioden 30. november til 3. december i år, og herefter vil der være Agromek igen i 2012 og følgende lige år. I forhold til tidligere vil udstillingen fra i år være afkortet med en dag, så den er åben fra tirsdag til og med fredag.

- Stadig flere af udstillerne ønsker kun at udstille hvert andet år. Men en udstilling kun med maskiner og redskaber til markbrug eller en udstilling kun målrettet husdyrbrugere har ikke den fornødne styrke og størrelse til at kunne fastholde det internationale tilsnit. Derfor synes vi lige så godt, at vi kan tage den fulde konsekvens og ændre Agromek til en udstilling hvert andet år, siger Sten Andersen.

En af de fire landmænd i Agromeks udstillingskomité, Hans Pedersen Schmidt, Gram, mener, at Agromek har tilpasset sig en ny virkelighed.

- Den løsning, vi har valgt med, at Agromek bliver holdt hvert andet år, tilgodeser vores behov. Den menige landmand vil kunne se sig selv i det her, siger Hans Pedersen Schmidt, og tilføjer:

- Men hvis situationen pludselig ændrer sig, så er vi klar til at træffe en anden beslutning. Kunsten er at tilpasse sig den virkelighed, vi lever i.

Agromek arrangeres i samarbejde mellem Danske Landbrugsmaskinfabrikanter og Landbrug & Fødevarer.

Læs også