Nye initiativer på vej i Åbent Landbrug

Trods »slankning« af Åbent Landbrug er det ikke en død sild. Der er nye initiativer på vej.

I efteråret blev Åbent Landbrug reduceret til en økonomisk »slankere model«, som mange har udtrykt det, hvor blandt andet det tidligere Åbent Landbrug-udvalg blev nedlagt.

I den forbindelse har der både været en del lokal kritik af slankningen af Åbent Landbrug samt kritik af, at processen i forbindelse med omstruktureringen af nogle har været betegnet som udemokratisk og topstyret.

Åbent Landbrug er dog dermed ikke reduceret til en »død sild«. Der er stadig gang i foretagendet, og Anders Søgaard, afdelingsleder i Landbrug & Fødevarer, oplyser, at der er nye initiativer er på vej i Åbent Landbrug.

Events på vej
Afdelingslederen oplyser til Effektivt Landbrug, at Åbent Landbrug består af tre kerneområder: Den velkendte 3. søndag i september, skolekontakten for 3.-6.- klasse »Rør ved landbruget«, samt en såkaldt »Event«-del, og at der særligt for sidstnævnte er nye initiativer i støbeskeen, som han dog ikke kan løfte sløret for endnu.

- Vi arbejder lige nu på højtryk på en Event-plan, som skal forelægges på Landsformandsmødet den 26. januar sammen med en samlet plan for indsatser i Åbent Landbrug fremover, så til den tid vil jeg kunne fortælle meget mere, siger han.

Læs også