Stjæler skind for millioner

Minkavlerne gør meget for at sikre produktionen af skind, men tyveknægtene er svære at holde ude.

Minkavlerne ved det - ved, at indbrudstyve hvert eneste år er på jagt efter deres dyrebare skind, og de er svære at holde ude.

Pelsningen af mink er et overstået kapitel for denne gang. Skind for millioner af kroner ligger rundt på farmene og venter på at blive solgt på auktion på Kopenhagen Fur, og farmene forsøger efter bedste evne at holde de langfingrede tyveknægte ude ved forskellige former for sikring.

Igen i år har tyveknægtene imidlertid i mange tilfælde vist sig at være de mest snu. Rundt i landet meldes der om mange tilfælde af skindtyverier, men nogle steder har tyvene også valgt at stjæle levende mink. Her er spørgsmålet, hvordan dyrene fragtes væk, og hvem der aftager dyrene.

Om de ender uden for landets grænser eller i andre farme her i landet.

Hund reddede skind
Et af de største udbytter havde tyve på en minkfarm ved Debel. Her blev der stjålet omkring 10.000 skind til en samlet værdi på mere end to millioner kroner. Ved en pris på 250 kroner er der altså stjålet skind for 2,5 millioner kroner.

Skindene blev stjålet fra en frysecontainer, der ifølge JydskeVestkysten stod i en lade kun 50 meter fra stuehuset, og ejeren er ikke i tvivl om, at gerningsmændene har undersøgt forholdene på forhånd.

Tyvene har i det hele taget været meget aktive i Vardeområdet, hvor flere farme har haft deres uønskede besøg.

På en farm på Strandvejen i Henne blev der stjålet 2000 minkskind. De var placeret i sække, men gerningsmændene kom aldrig af sted med dem. Ejeren vågnede, og hunden blev sendt af sted, og det fik tyvene til at tage flugten - tomhændet.

Skindene blev fundet i et hegn.

1000 skind blev stjålet fra en farm i Nordenskov.

Slog alarm fra
De kriminelle ved godt, at mange farmere har monteret alarmer, og her tager indbrudstyvene deres forholdsregler.

Inden de skred til handling på en farm på Balle Nørremarksvej, er alarmen blevet slået fra, inden de stjal 3500 minkskind fra et fryserum.

Ifølge politiet er der fra en farm på Horskærvej ved Andst stjålet 350 minksind.

Også to minkfarme i Tjæreborg-området har haft besøg, men i ingen af tilfælde er der stjålet minkskind. Gerningsmændene er forsvundet uden udbytte.

Det lykkes sjældent at finde tyvene, men på Herregårdsvej vest for Grindsted stoppede en patrulje en mistænkelig bilist. Det viste sig ifølge JydskeVestkysten, at manden var efterlyst til at afsone en dom. Dertil havde han bilen fuld af minkskind, som ikke var hans.
Af Leif Christensen

Læs også