Friesland Campina haler fortsat ind på Arla

Med bedre priser til sine leverandører i oktober kommer Friesland Campina igen endnu tættere på Arla, når det drejer sig om at tilbyde de bedste priser til leverandørerne målt over det seneste år, viser ny prissammenligning.

Som det har været tilfældet siden august, så bliver Arlas store hollandske konkurrent Friesland Campina ved med at rykke tættere på Arla, når det drejer sig om at tilbyde bedre priser til sine leverandører.

Igen i oktober, tredje måned i træk, er prisen til leverandørerne fra Friesland Campina således højere end Arlas. Det viser den seneste prissammenligning fra organisationen LTO Nederland.

I oktober måned giver Friesland Campina ifølge LTO beregninger, der tager højde for en række forbehold og ikke medberegner moms med mere, således 28,58 euro pr. 100 kilo, mens Arla giver 25,83 euro pr. 100 kilo.

Det betyder altså, at Arlas forspring til Friesland Campina skrumper i den måling, der beregner gennemsnittet over de sidste 12 måneder.

Over de sidste 12 måneder har Arla således betalt sine leverandører 27,37 euro pr. 100 kilo, mod Friesland Campina, der har betalt sine 26,91 euro pr.100 kilo over de sidste 12 måneder.

Campina hæver mindstepris
Tallene for november kan nu ventes med spænding. Friesland Campinas har tidligere meldt ud, at den vil hæve den garanterede mindstepris for november til 29,75 euro pr. 100 kilo mælk, svarende til 221,38 danske kroner.

Og for december har selskabet netop meldt ud, at den garanterede mindstepris stiger til  32,75 euro pr. 100 kilo mælk, svarende til 243,71 danske kroner.

Det er fortsat betydelige prisstigninger for råmælk i Tyskland, Danmark, Holland og Belgien, der fører til stigningen i den garanterede pris i december.

Desuden afspejler det den kendsgerning, at prisstigninger i de seneste tre måneder generelt har været større end forventet, lyder den positive melding fra Friesland Campina til sine leverandører.

Læs også