Svineproducenter håber ikke noteringen falder

Formand for Danske Svineproducenter, Torben Poulsen, finder situationen foruroligende. Han håber ikke noteringen falder. Det vil gøre situationen værre, end dengang foderet var dyrt.

I gårdsdagens avis kunne man læse at noteringen for svinekød ifølge en ny prognose skulle være faldende, og måske nå et niveau på omkring 8,25 kroner inden for de næste seks måneder. Det er chefanalytiker Svend Jørgen Jensen, Finanshuset Demetra, der står bag den prognose.

Formand for Danske Svineproducenter, Torben Poulsen, finder prognosen bekymrende:

- Jeg håber ikke Svend Jørgen Jensen får ret, siger formanden, der også helst undgår at tro på det:

- Verden er af lave, men den notering på 8,25 tror jeg alligevel ikke på, siger han.

- Jeg kan selvfølgelig ikke udelukke, han får ret, men jeg håber det ikke, fastslår han.

Bekymrende
- Jeg må indrømme, at jeg ikke havde forventet, at noteringen ville falde midt i juli, siger formanden.

Med den officielle prognose fra Landbrug & Fødevarer på 10 kroner i 3. og 4. kvartal i år, indrømmer Torben Poulsen, at han havde forventet noget mere skub i noteringsstigningen hen over sommeren.

- Hvis vi skal opleve det sædvanlige fald i noteringen hen mod jul, må jeg indrømme, at 8,25 kroner hurtigt kan nås, siger han.

- Samtidigt er jeg foruroliget over, at de officielle prognoser ikke har holdt de sidste mange gange, og at de næsten er blevet korrigeret nedad hvert eneste kvartal, udtaler formanden.

Han fastslår dog samtidig, at han ikke tror på, at prognoserne fra Landbrug & Fødevarer skulle være mere politiske end faglige, som Svend Jørgen Jensen gør opmærksom på. Torben Poulsens argument er, at det ville gøre alt for stor skade hos de enkelte producenter, og det kan han ikke forestille sig, at landbrugets organisationer vil være interesserede i.

Ikke plads i budgetterne
- Der er simpelthen ikke plads til i budgetterne til, at noteringen ikke skulle stige som forudsagt. Tag bare eksemplet med DPL-invest, som har tabet 53 millioner kroner sidste år. Det tager meget lang tid, førend det er hentet ind igen, siger Torben Poulsen.

Selvom svineproducenterne bløder de fleste steder i verden, så vælger Torben Poulsen at tro, at danske svineproducenter ikke kommer til at bløde lige så voldsomt.

- Jeg forventer blandt andet, at Danish Crown allerede har sparet halvdelen af deres bebudede besparelse på 95 øre pr. kilo - altså 50 øre. Dermed må vi ved juletid nærme os den tyske notering, siger formanden for svineproducenterne.

Læs også