Rekord på flere fronter

AULUM DYRSKUE: Der er rekordtilmeldinger for både kvæg og heste, når Aulum Dyrskue løber af stabelen lørdag den 8. august.

At Aulum Dyrskue er et af landets store lokalskuer med udstillere fra det meste af Jylland bevises virkelig i år, hvor der er rekordtilmelding af både kvæg og heste.

Aldrig nogensinde før har der været tilmeldt 68 stykker kødkvæg til dyrskuet. Det højeste antal kødkvæg, man har været oppe på, har været 55. Heraf er 11 styk af racen Dexter og to er af den sjældne race Jydsk Kvæg.

Hos malkekvæget er der også en rekord. For første gang siden 1980’erne er der tilmeldt hele 42 Jersey til bedømmelse ud af i alt 145 malkekøer.

- Udstillerne ved godt, at der er mange dyr i Aulum, og det skaber en større interesse, siger Karsten Jensen, der er ansvarlig for dyreudstillingen og chefkonsulent for kvæg hos rådgivningscentret Heden & Fjorden.

Jyde-rekord
Hos hestene er det den jydske race, der tegner sig for årets rekord med hele 15 eksemplarer. I alt 114 heste og 5 rideheste er tilmeldt bedømmelse.

- Vi har ligget omkring det antal de sidste par år, og vi er glade for, at vi holder niveauet, siger Karsten Jensen.

Han glæder sig også over, at der er tilmeldt to helt nye racer. Det drejer sig om en Fell-pony og en spansk hest. I alt 19 hesteracer er repræsenteret på skuet, der i forvejen er kendt for sin store hesteudstilling.

Der er også fremgang for fårene, hvor der de sidste tre år ikke har været udstillet mere end mellem 13 og 16 styk. I år er der tilmeldt hele 25 får.

- Det er vi meget tilfredse med, fortæller Karsten Jensen.

Flere stadepladser end nogensinde
Selv på maskinudstillingen er der rekord, hvor pladsen er totalt fyldt op, og der er solgt mere stadeplads end nogensinde.

Børnedyrskuet holder standarden med 50 tilmeldte udstillere, og der er stadig mulighed for at melde til.

- Man kan melde til indtil få dage før, fortæller Karsten Jensen, der også oplyser, at der er masser af aktiviteter på pladsen dagen igennem.

Aulum Dyrskue arrangeres af Ikast-Bording Landboforening, Familielandbruget Midt/Vest og Hedens Landboforening.

Læs også