Gæmelke hyldet i København

FESTDAG: Den nu forhenværende landbrugsboss blev i går fejret på Axelborg.

Selvom han gang på gang af talerne blev beskyldt for at være utålmodig, så var der ingen synlige problemer at se på Peter Gæmelke på den front, da han i går holdt afskedsreception i Landbrugsraadets lokaler på Axelborg.

Nuværende og forhenværende ministre, lokalformænd, landbrugspolitikere, medarbejdere, familie og mange andre var i går mødt op for at sige farvel til Peter Gæmelke, efter han nu har stået i spidsen for landbruget i 14 år.

- Du har så meget energi. Det kan ikke være naturligt, lød det fra formand for Landbrug & Fødevarer, Michael Brockenhuus-Schack, der jo nu afløser Peter Gæmelke, som landbrugets førstemand.

Herefter blev han rost for sit glødende engagement i landbruget, og for sin bærende rolle i etableringen af den nye organisation. Samtidig blev han rost for sin evne til altid at være åben over for omverdenen og være i stand til at have en holdning til alting, når der blev ringet på hans telefon fra nær og fjern med de mest avancerede spørgsmål.

- Det er noget, som jeg skal vænne mig til, sagde Michael Brockenhuus-Schack.

Mester i netværk
Også Fødevareministeriets departementschef, Ib Byrge Sørensen, havde masser af rosende ord.

- Du ved, hvad du snakker om. Og det er faktisk ikke altid normalt i vores verden, sagde han blandt andet.

Han blev bakket op af sin chef, fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), der havde sendt en videohilsen, da hun nu befinder sig i Washington.

- Du er utrolig dygtig til at netværke. Også internationalt. Det så vi også alle under landbrugets klimakonference i sidste måned, der blev holdt i København. Alle var på fornavn med dig, sagde hun, men hentydede så bagefter til, at hans efternavn måske var lidt svært at udtale for internationale landbrugschefer.

Peter Gæmelke selv tog godt imod de fine ord. Om hvor han dukker op i fremtiden, løftede han ikke sløret for, men som flere af de mange talere påpegede, så har man nok ikke set det sidste til Peter Gæmelke i den brede offentlighed.

Læs også