Flot tilmelding til dyrskuet

UDSTILLING: Det Fynske Dyrskue melder om stor interesse for at udstille.

Årets Fynske Dyrskue, der afvikles i dagene 12.-14. juni, melder om flot tilmelding, ikke mindst til dyreudstillingen.

Trods den økonomiske krise har 213 erhvervsudstillere meldt deres ankomst, så der bliver meget at se på fra såvel gamle som helt nye udstillere.

Der er stadig få ledige standpladser tilbage, oplyser Anne-Birgitte Skaalum, ansvarlig for erhvervsudstillingen. Hun modtager fortsat gerne henvendelser fra interesserede udstillere på telefon 63132716 eller mail: abs@dalumls.dk.

Ny kvægrace
Med 42 udstillere af malkekvæg og 42 udstillere af kødkvæg bliver kvægudstillingen på niveau med sidste år, oplyser kvægbrugskonsulent Per Einshøj.

Udstillingen af malkekvæg omfatter fire racer med 17 udstillere af Jersey, 16 udstillere af RDM, otte udstillere af SDM og en udstiller af DRH.

Kødkvæget er repræsenteret ved syv racer med 10 udstillere af Hereford, 10 med Dexter, otte med Skotsk Højlandskvæg, syv med Simmental, fem med Limousine og en med Charolais. En ny kødkvægrace har fundet vej til dyrskuet, nemlig Galloway, der repræsenteres ved en udstiller.

Lørdag er der karakteristik af kødkvæg i kødkvægsringen ved konsulent Mogens Stendahl samt præsentation af Dexter mellem staldene. Herudover afvikles lørdag for malkekvæg besætningskonkurrence, modelkokonkurrence og Skuets Bedste Malkeko.

Det præcise antal af udstillede kvæg kendes først efter tilmeldingen af CHR-numre, som er netop i dag, den 18. maj. Per Einshøj håber, at alle udstillerne husker at gå til trin 2 i tilmeldingsproceduren og tilmelde de enkelte dyrenumre, hvis de ikke allerede har gjort det.

Mange heste
26 racer er repræsenteret ved hesteudstillingen, det hidtil største antal. I alt er der tilmeldt lidt flere end sidste år, nemlig 207 heste til bedømmelse samt tre hoppefamilier fra Frederiksborg, Dansk Varmblod og Shetlandsponyer.

Størst i antal er Shetlandsponyerne med 26 tilmeldte, herefter følger Den Islandske Hest med 19 og Dansk Varmblod og Fjordheste med hver 17 tilmeldte dyr.

Den Fynske Frederiksborgforening giver 20 års jubilæumsopvisning i den store ring med seks 2-spand samt dressurryttere. De øvrige avlsforbund planlægger også forskellige opvisningsindslag.

Opvisninger
Gypsy Horse Show Team viser et show med 21 heste og en vogn i kvadrille. Desuden kan man se en fælles kvadrille med Oldenborg og New Forest. Dyrskuet får endvidere besøg fra Dansk Fell Pony forening. Desuden samles de forskellige racer i hestegallaen med en samlet opvisning i den store ring, bygget over »Jorden rundt i 80 dage«.

Brugsklasserne i springning og dressur på tværs af racerne afvikles for fjerde gang på dyrskuet. I dressur er tilmeldt 44 deltagere fra 13 racer. I springning starter 22 deltagere fordelt på ni racer.

Æslerne deltager på Det Fynske Dyrskue med fem tilmeldte dyr og planlægger en opvisning, hvor blandt andet en kørestolsbruger viser, hvordan han samarbejder med sine æsler.

Får og geder
Der er i år færre udstillere af får og geder. Alligevel når man op på næsten samme antal som sidste år, oplyser udstillingsansvarlig, Kurt Lyder Hansen.

Der er tilmeldt 33 får fra de fire store racer, Gotlandske Pelsfår, Oxforddown, Texel og Blå Texel. Til gedeudstillingen er tilmeldt 17 dyr fra racerne Mohair, Anglo Nubisk, Dansk Nubisk, Dansk Landrace og British Toggenburg.

Fåreracerne præsenteres af konsulent Peter Givskov Larson. Endvidere afholdes mønstringskonkurrence, lammevæddeløb og fåreklipning samt udstilling af produkter fra får og geder.

Læs også