Sammark ønsker medlemskab

HVEM: Kan Sammark blive medlem af virksomhedsbestyrelsen i Erhvervsorganisationen Landbrug og Fødevarer, spørger formand.

Formanden for Sammark, Henrik Vestergaard, Sunds ved Herning har rettet henvendelse om medlemskab af den nye Erhvervsorganisation Landbrug og Fødevarer.

Sammark er fra gammel tid medlemmer af Kødbranchens Fællesråd både i bestyrelse og repræsentantskab, og de repræsenterer flere virksomheder, der har over de 600 millioner kroner i omsætning, der er kravet. De har hidtil benyttet sig af DMA systemet til flere forhold, men vil gerne også være med, hvor der er politisk gennemslagskraft.

- Vi har banket på for at komme med og vi har direkte spurgt om hvem, der for eksempel skal varetage interesserne for de otte millioner grise, der nu eksporteres, siger Henrik Vestergaaard og fortsætter:

- Vi fik svaret, at alle helst skal se sig repræsenteret i den nye organisation – men hvordan, fik vi ikke svar på. Vi har ikke hidtil været medlemmer, men med en ny organisation må det da være naturligt, at tænke nyt.

Skel mellem levende og døde
- Spørgsmålet er, hvor Sammark hører hjemme. De levende dyr hører jo hjemme på primærsiden. Og der er de repræsenteret af deres leverandører, siger formanden for DMA Asger Krogsgaard.

Både han og Niels Mikkelsen fra Danish Crown understreger, at alle reglerne er under udarbejdelse og hvis der kommer en konkret henvendelse, vil man se på den med interesse.

- For nuværende laver vi ikke om på hvordan og hvem er kan blive medlem. Så indtil videre er virksomhedssiden uændret. Men hvis fremtiden viser, at der er gode synergier i at en privat virksomhed kommer med, er vi helt åbne, understreger Asger Krogsgaard.

Og formanden for Kødbranchens Fællesråd Asger Christensen understreger, at han som udgangspunkt ønsker lige vilkår for medlemskab for alle.

Læs også