Krig på ord i fjerkræbranchen

ORDKRIG: Erhvervsfjerkræsektionen i Dansk Landbrug vil ikke kædes sammen med De Frie Producenters verserende sag mod TV 2 og programmet Operation X.

En nyhedsmail sendt ud 20. april fra foreningen De Frie Producenter, der hovedsageligt består af kyllingeproducenter, der leverer til Rose Poultry, har skabt splittelse i fjerkræbranchen.

I nyhedsmailen kom De Frie Producenter nemlig til at skrive, at Dansk ErhvervsFjerkræ, der er det korte navn for Erhvervsfjerkræsektionen i Dansk Landbrug, bakkede dem op i en klage til pressenævnet over TV 2-programmet Operation X. Det program, der blandt andet handlede om, at der blev tilsat svineprotein i marinerede kyllingeprodukter.

Dansk Erhvervsfjerkræ har dog aldrig meldt ud, at de støttede De Frie Producenters sag, og det har fået dem til at sætte en advokat på sagen, da man mener, at det er en overtrædelse af markedsføringsloven. I brevet fra advokaten, som De Frie Producenter har offentliggjort på deres hjemmeside, beder man om at få fremsendt dokumentation inden for otte dage om rigtigheden af de anførte oplysninger i mailen.

Uskyldig fejl
Ifølge De Frie Producenter er der dog tale om en helt uskyldig fejl. I stedet for Dansk ErhvervsFjerkræ skulle der i nyhedsmailen have stået Dansk Slagtefjerkræ.

- Jeg har fuldkommen ro i sjælen, når bestyrelsen i Dansk ErhvervsFjerkræ sætter en advokat på De Frie Producenter. Jeg kan levende se for mig, hvilken hektisk aktivitet bestyrelsen har fremvist og dens begejstring over endeligt at kunne skyde på De Frie Producenter – disse forfærdelige udbrydere. Hvis blot bestyrelsen for Dansk ErhvervsFjerkræ udviste lidt af samme engagement i det daglige arbejde, kunne det være vejen frem til en lønsom kyllingeproduktion i Danmark, lyder det fra formand for De Frie Producenter, Bo Wieck-Hansen, på foreningens hjemmeside.

Læs også