Svinenoteringen er på rette vej

Det går helt som ventet, lyder det fra Karsten Flemin, markedsanalytiker i DMA. Basisnoteringen for svin stiger med 20 øre i næste uge.

For anden uge i træk er der godt nyt til svineproducenterne. Danish Crowns basisnotering for svin stiger således igen med 20 øre og ligger nu på 8,60 kr./kg.

Og at det er sidste uge, at der er stigning på vej, er tvivlsomt. Ifølge en prognose fra Danish Meat Association vil basisnoteringen nemlig ramme 9,25 kr./kg. i løbet af 2. kvartal.

- Vi forventer, at der stadig vil være nogle stigninger i april, maj og juni. Og det er jo klart, at skal noteringen op på 9,25 kroner, så skal stigningerne også til at komme. Der er jo lang vej nede fra de 8,20 kroner, som vi var nede på, siger Karsten Flemin.

Om det så allerede er på næste torsdag, at noteringen vil få et nyt hak opad, tør han dog ikke sige noget om.

- Det går helt som forventet i forhold til vores prognose. Og det, at der er stigninger nu, er jo heller ikke noget usædvanligt. Det er en udvikling, vi ser hvert år, at der er bedre priser i løbet af foråret og sommeren, siger Karsten Flemin.

En tier i notering
Ifølge prognosen fra DMA skyldes den negative prisudvikling, som der har været det seneste stykke tid, først og fremmest den internationale finanskrise og efterfølgende negative økonomiske udvikling i verdensøkonomien.

Krisen betyder dog også, at der globalt ikke bliver investeret i mange nye svineproduktioner for tiden. Bortset fra Kina er der nu så godt som alle steder i verden faldende svinebestand og udsigt til faldende svineproduktion et godt stykke tid fremover. Dette vil give bedre svinepriser på lidt længere sigt - på den anden side af finanskrisen.

I tredje og fjerde kvartal spår DMA en basisnotering for på 10 kr./kg.

Læs også