Arlanoteringen sænkes med 20 øre

NEDTUR: Arlanoteringen falder med 20 øre fra og med 1. marts til 212,4 øre pr. kilo konventionel mælk og 280,3 øre pr. kilo økologisk mælk.

Fra og med 1. marts sænkes Arlanoteringen med 20 øre. Det besluttede Arla Foods’ bestyrelse på sit seneste møde, som blev afsluttet lige før repræsentantskabsmødet i Halmstad gik i gang i går onsdag.

Som ved seneste sænkning pr. 1. januar er årsagen til sænkningen, at verdensmarkedspriserne er under pres.

- Sænkningen sker som en reaktion på det fortsatte fald i verdensmarkedspriserne og store lagre af smør og mælkepulver som bygges op rundt omkring på markederne uden udsigt til at kunne sælge produkterne, hedder det i en pressemeddelelse fra Arla.

- Vi begynder at se tegn på et fald i mælkeproduktionen i visse lande, men det er slet ikke nok til at dæmme op for det store udbud af mejeriprodukter lige nu, siger adm. direktør i Arla Foods, Peder Tuborgh.

Markedssituationen forværres af den økonomiske situation, som påvirker forbrugsmønstre og får flere forbrugere til at købe lidt mindre mængder eller vælge billigere mejeriprodukter.

- Kombinationen af den aktuelle markedssituation og den økonomiske krise skaber en negativ prisspiral, og vi ser ikke umiddelbart nogen forbedring, siger Peder Tuborgh.

Effektivitet
Formand for Arla Foods, Ove Møberg, siger, at bestyrelsens krav om besparelser og effektiviseringer i Arla Foods fortsætter med samme styrke.

- Vi ved, at Arla er blevet mere og mere effektiv de seneste år, og der spares, hvor der kan. Men i disse ekstremt pressede tider forventer vi, at alle i selskabet anstrenger sig for, at afregningen til ejerne kan være så høj som mulig.

Sænkningen betyder, at Arlanoteringen fra 1. marts er 212,4 øre/kg (konventionel mælk) og 280,3 øre/kg (økologisk mælk).

Læs også