Pløjning på højt plan

MESTERSKABER: Tre fynske pløjere deltager i denne uge i Plov08 i Sunds - i henholdsvis EM og DM i pløjning.

Det handler om pløjning i højeste klasse, når »Plov08« i løbet af indeværende uge afvikles i Sunds ved Herning.

Det store stævne, som får deltagelse af ikke færre end 122 pløjere fra flere lande, omfatter dels det 25. europamesterskab i pløjning for vendeplove og dels danmarksmesterskabet i pløjning 2008, der har klasser for såvel standardplove som vendeplove.

Blandt de 30 deltagere i EM for vendeplove er den fynske juniorpløjer Lars Larsen, Gamborg, der sidste år blev juniordanmarksmester på vendeplov og derved kvalificerede sig til EM.

To pløjedage
Programmet for europamesterskabet er sådan, at deltagerne i morgen, tirsdag den 14. oktober, møder op og bliver indkvarteret på Agroskolen i Herning. Onsdag og torsdag er der træning på pløjefeltet, der er et 130 ha stort areal nord for Sunds ved Herning.

Selve EM-pløjningen foregår over to dage. Fredag den 17. oktober er der stubjordspløjning, og lørdag gælder det pløjning af grønjord. Lørdag aften er der præmieoverrækkelser og plovfest, og søndagen står i afrejsens tegn.

Den fynske EM-deltager, Lars Larsen, stiller op med en 2-furet Kverneland vendeplov efter en MF 4255 traktor. Han glæder sig til pløjekonkurrencen men vil ikke umiddelbart sige, hvilken af de to konkurrencediscipliner han er bedst til. Han bemærker dog beskedent, at: »grønjord plejer at se udmærket ud«.

Tradition for pløjning
Danmarksmesterskaberne i pløjning foregår ligeledes fredag den 17. og lørdag den 18. oktober ved Sunds - med stubjord fredag og grønjord lørdag. .

Her deltager to fynboer, nemlig på vendeplov den tidligere flerdobbelte danmarksmester og VM-deltager, Troels Detlefsen, Gislev, som blev seniorfynsmester ved Fynspløjningen den 21. september.

På standardplov deltager dette års juniorfynsmester, Anders Larsen, Gamborg. Han er for øvrigt bror til EM-pløjeren, Anders Larsen, og de to brødre lever således flot op til familietradionen, idet deres far, Bjarne Larsen, flere gange har været danmarksmester og været med til VM, ligesom han de senere år har været Danmarks repræsentant i verdenspløjeorganisationen WPO.

Læs også