Farvel – eller på gensyn!

Lisa Johansen trækker sig fra alle bestyrelsesposter, men håber at være tilbage i landbruget inden for få år.

Mange danske landmænd er så pressede på økonomien, at de er nødt til at finde job i andre erhverv. Den udvikling har nu ramt Lisa Johansen, som må sige farvel til det daglige arbejde med svineproduktionen til fordel for et job som trafikleder hos Banedanmark. I den forbindelse har hun valgt at trække sig fra alle sine bestyrelsesposter, blandt andet næstformandsposten i Østlige Øers Landboforeninger.

- Jeg kommer til at savne det helt vildt. Jeg nyder det, det er bare mig. Så nu må jeg finde ud af, hvordan jeg kan komme tilbage. Enten når jeg kommer tilbage til gården, eller når jeg får andet job hernede. Jeg skal være her. Det nytter ikke noget at jeg sidder i København når tingene rykker, fortæller hun.

Stærkt ØØL
Især jobbet i Østlige Øers Landboforeninger har hun været glad for. Samarbejdet har været godt, og foreningen er stærk, mener Lisa Johansen.

- Jeg er rigtig glad for, at vigtigheden af at have ØØL er ved at gå op for rigtig mange folkevalgte. Der er simpelthen ikke nogen andre organisationer, der står så godt sammen, som vi gør herovre. Vi har noget helt unikt. Vi melder samlet ud og koordinerer eksempelvis den fælles indsats over for kommunerne. Det går bedre og bedre for formændene at få formidlet budskaberne ned gennem deres organisationer, siger hun.

Lisa Johansen fremhæver, at forårets ballade om formands- og næstformandsposterne i Dansk Landbrug Sydhavsøerne intet har at gøre med beslutningen om at trække sig ud af det folkevalgte arbejde nu.

Bærer ikke nag
- Jeg ville gøre opmærksom på, at det var et skidegodt job, og at der burde være mere end to ansøgere. Man kan virkelig gøre en forskel og påvirke udviklingen. Jeg var på forhånd klar over, at jeg ville tabe, for folk går efter det sikre. Jeg skulle selvfølgelig have gjort opmærksom på, at jeg ville have været glad for en næstformandspost – lavet en plan B. Jeg blev ikke vred over, at jeg ikke blev valgt, kun over måden det skete på. Jeg bærer ikke nag, men jeg har lært lektien, forklarer hun.

Lisa Johansen er overbevist om, at hendes fremtid fortsat ligger i landbruget og i det folkevalgte arbejde, selv om udviklingen nu tvinger hende til at skifte spor.

- Jeg håber at være tilbage hernede om måske to-tre år, og så går jeg i gang med bestyrelsesarbejdet igen, slår hun fast.

Læs også