Maskinerne indtager LIB

(EFFEKTIVT LANDBRUG) Det var ikke som Horsens til en Madonna-koncert, og det var muligt at spytte sig frem. Men der var trods alt velbesøgt på Indkøbsringens første stand på LIB, og markedsføringschefen var fuld af optimisme over flyttet fra Agromek.

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) er for første gang at finde på LIB i år, og at dømme efter antallet af besøgende på standen denne fredag formiddag, var det en god idé.

- Vi har lagt stærkt fra land med en stor stand, og jeg synes, gæsterne har udvist stor interesse og er kommet med positive tilbagemeldinger. Jeg synes også, man generelt fornemmer en positiv tro på fremtiden blandt landmændene, hvilket øger investeringslysten. Vi føler os i hvert fald godt til rette, men er naturligvis spændte på at se, hvordan det går, siger marketingchef i MI Michael Sørensen og understreger, at resultatet af messen ikke kan læses på bundlinien mandag.

- Vi foreslår jo også mange af gæsterne, at de skal kigge forbi vores nye showroom i Vejle, så vi vil forhåbentligt se en længerevarende effekt af vores engagement i LIB, håber Michael Sørensen.

Indkøbsringens indtog på LIB understreger for alvor messens udvikling fra en ren traktormesse tilbage i 1998. Maskiner og andet grej har i dag erobret en stor del af Dronning Margrethe Hallernes areal, og LIB er ved at udvikle sig til det perfekte udstillingsvindue for forhandlerne.

- Udgangspunktet for os er, at LIB ligger på det helt rigtige tidspunkt. Vi kører en »Før sæson-kampagne,« så landmændene har tid til at overveje investeringerne grundigt. Og så er der et økonomisk incitament, da det er billigere for køberne at bestille i god tid, forklarer Michael Sørensen.

Maskinernes indtog på LIB er også blevet vel modtaget af gæsterne.

- Det er en fordel, jo mere der er samlet. Vi kommer fra Falster og kan nu nøjes med at tage af sted en enkelt gang for at se det hele, siger Lars Christensen med sin nikkende søn Martin ved sin side. Lars Christensen driver et hobbylandbrug på den nordlige del af øen og har ikke meget til overs for alternativet i Herning.

- Det består jo mest af alt det ukurante, der ikke kan sælges i Østeuropa, som han beskriver det med et smil på læben.

Ligesom Lars Christensen foretrækker LIB, sagde Indkøbsringen også »farvel« til Agromek og »goddag« til LIB.

- Vi prøvede jo at få Agromek flyttet til december - som bekendt uden held. Så syntes vi, det var oplagt at prøve LIB. Det afgørende er, hvornår landmanden beslutter sig. LIB ligger på det helt rigtige tidspunkt og virker meget målrettet og professionel, siger Michael Sørensen.

Med »Før sæson-kampagnen« er markedsføringen nu også målrettet til en messe sidst på året, men om Indkøbsringen vender tilbage til Agromek, hvis Agromek placeres i december, vil Michael Sørensen ikke forholde sig til, før det bliver en realitet.

Læs også