Kvoter fordelt

(Effektivt Landbrug) APRILGAVE: Mælkeproducenterne får til april tildelt ekstraordinær kvote i forhold til størrelsen af deres produktion, vedtog Dansk Kvæg i går.

Mælkeproducenterne kan pr. 1. april 2006, 2007 og 2008 se frem til at få øget deres mælkekvote med en halv procent. Dét var meldingen, da medlemmerne af Dansk Kvæg i går var færdige med dagens bestyrelsesmøde.

- Mælkeproducenten får kvote procentuelt i forhold til størrelsen af produktionen på ejendommen på det tidspunkt, hvor kvoten fordeles, fortalte Peder Philipp til Effektivt Landbrug umiddelbart efter mødet.

Med hensyn til tildeling fra den nationale reserve, bliver det ifølge Peder Philipp sådan, at hvis mælkeproduktionen ophører på ejendommen, så bliver mælkekvoten automatisk tilbageført til den nationale reserve og gentildelt til samtlige mælkeproducenter. Uden tidsbegrænsning.

- Dermed får landmanden en produktionsret, uden at der bliver en kapitaliseringsgevinst ud af det, sagde Peder Philipp.

Derimod var der ikke noget ekstra kvote til de unge i går. De må søge på lige fod med alle andre, fortalte formanden, der dog understregede, at Dansk Kvæg havde lavet beregninger på forslaget.

- De viser, at forslaget ikke er praktisk gennemførligt, sagde Peder Philipp.

Formanden for LandboUngdom, Steffen Damsgaard, agter dog at fastholde sit forslag om, at de unge skal have en større frimængde kvote, uden at den kapitaliseres.

Læs også