Tung arv at løfte i Familielandbruget

(LANDBRUG SYD) Med det nyvalgte jysk-fynske formandskab i Dansk Landbrugs Familielandbrugssektion gør man sig klar til at kæmpe for familielandbruget i en tid, hvor medlemsskaren i familielandbruget svinder ind.

De fleste kender vendingen om at en afslutning er begyndelsen på noget nyt. Og for den netop afgåede formand for Dansk Familielandbrug Peder Thomsen blev det ikke mindst starten og gennemførelsen af fusionen mellem familielandbruget og landboforeningerne, han især vil huskes for.

En fusion der samtidig er begyndelsen for fremtiden for dansk landbrug, hvor store og små skal arbejde sammen om fælles mål. Og det bliver som bekendt formand for Fyns Familielandbrug, Ib W. Jensen og formand for Vejle Amts Familielandbrug, Sven-Aage Steenholdt, der som henholdsvis formand og næstformand i Dansk Landbrugs Familielandbrugssektion skal føre det arbejde videre. Begge blev valgt til deres respektive poster i forbindelse med sidste uges årsmøde, der fandt sted i Nyborg. For Ib W. Jensens vedkommende endda med et meget stort flertal. For Sven-Aage Steenholdts vedkommende var der tale om et genvalg til posten som næstformand.

Et mere synligt familielandbrug og fokus på heltidslandbruget. Det er hvad Ib W. Jensen vil arbejde for som ny formand for familielandbruget. Og det skal i forbindelse med Dansk Landbrug ske ved et meget stærkere samarbejde mellem familielandbruget og de seks, der vælges herfra til landsbestyrelsen.

Og her er både Ib W. Jensen og Sven-Aage Steenholdt enige om linien. Det samme gælder også omkring rådgivning og økologi, hvor familielandbruget i forvejen står stærkt og også skal gøre det fremover. Familielandbruget skal markere sig i fællesskab, hvilket især Sven-Aage Steenholdt fremhæver:

- Noget af det, jeg er allermest optaget af, er, hvorfor vi startede. Fællesskabsfølelsen i familielandbruget er vigtigt, og det er også i fællesskab, vi skal markere os, lyder det fra næstformanden.

Både han og Ib W. Jensen mener, at også formandsposten i højere grad skal benyttes til at markere sig. Formanden skal være endnu mere synlig fremover. Både Sven-Aage Steenholdt og Ib W. Jensen ser frem til at skulle arbejde sammen – i forvejen kender de hinanden i arbejdsmæssig sammenhæng fra udvalgsarbejde.

- Vi supplerer hinanden rigtig godt, lyder det samstemmende fra Ib W. Jensen og Sven-Aage Steenholdt.

Læs også