Miss Danmark med fynske rødder

(LANDBRUG FYN)

Hvis Aksel Bo på Kronborggården i Ravnebjerg ved Blommenslyst i disse dage går omkring og er en smule stolt, er der ikke noget at sige til det. For andet år i træk er nemlig en DRH-ko (Dansk Rødbroget Holstein), tilhørende en af hans sønner, på Landsskuet i Herning blevet kåret som »Miss Danmark« - skuets smukkeste malkeko på tværs af alle de fire danske malkeracer.

Sidste år tilfaldt den eftertragtede titel ko nr. 1195 fra Jens Bo i Roerslev, og i år gik Miss Danmark-titlen til ko nr. 1476, der ejes af LA Red Holsteins ved Lars Bo, Skørping, og Anders Levring, Fjellerup.

Medvirkende til at gøre den stolte faders glæde endnu større er nok, at dette års Miss Danmark stammer fra den besætning, som Aksel Bo grundlagde i 1965, da han købte sin første rødbrogede ko til gården i Ravnebjerg.

- Koen stammer hjemme fra Fyn, og der ligger 10 generationer af rødbrogede køer fra Ravnebjerg bag den, fortæller Lars Bo, der ligesom koen har sine rødder på Kronborggården i Ravnebjerg. To af generationerne har i øvrigt nået over de »magiske« 100.000 kg mælk i livsydelse.

Ko nr. 1476, der som den eneste DRH opnåede 24 point på Landsskuet, er 3½ år gammel og er efter den hollandske tyr, Stadel.

Læs også