Udstiller for første gang på dyrskuet i Aabenraa

(LANDBRUG SYD) Mælkeproducent John Toft fra Rødding er nytilflytter til Sønderjylland og glæder sig til at deltage for første gang på Aabenraa Dyrskue.

Det er under et år siden, at mælkeproducent John Toft rykkede teltpælene op i Skive for at flytte til en større gård ved Rødding, hvor der var mulighed for at udvide til den besætningsstørrelse han ønskede.

Og selv om han er forholdsvis ny sønderjyde, er både John og hans familie til gengæld garvede udstillere på dyrskue, hvor de har deltaget som udstillere de seneste 10 år hjemme i Skive og på Landsskuet i Herning. Og det er da også familien, der har været omdrejningspunktet omkring dyrskuet:

- Det har altid været noget der har interesseret hele familien, og vi har gjort meget ud af det det også skulle være både en konkurrence og en familieudflugt, siger John Toft, der netop også lægger vægt på konkurrencen og den spænding der følger med:

- Det gælder også i år selv om vi ikke har mulighed for at få de bedste dyr med, forklarer John Toft, der ellers hidtil har høstet gode placeringer for sine sortbrogede som han i dag har 175 af.

En udvidelse fra de 90 der var da han overtog gården og et stort spring fra besætningen på 40 malkekøer han havde på bedriften i Skive.

Han har tilmeldt 9 køer og to kvier, men regner måske kun med at tage de 7 af køerne med, når turen går til Aabenraa.

Og John Toft lægger ikke skjul på, at han glæder sig til at deltage i Aabenraa. For selv om de bedste dyr må blive hjemme håber han på gode placeringer – og selvfølgelig – helst at vinde.

Samtidig ser han frem at hilse på de sønderjyske kolleger og ikke mindst se, hvad de har med på dyrskuet.

Læs også