Dyrskue og erhvervsmesse

(LANDBRUG SYD) Landbrug, industri, fagforeninger, turisme, undervisning, foreningsliv og Varde Kommune går i samarbejde om afvikling af årets dyrskue i Varde.

Landbruget er et erhverv i stil med adskillige andre i landet, og årets dyrskue i Varde fredag 11. juni og lørdag 12. juni bliver netop en præsentation af begge dele. Ud over det traditionelle dyrskue inviteres også til erhvervsmesse.

Det er et bredt samarbejde mellem egnens virksomheder og fagforeninger samlet i Varde Erhvervsudvikling, Varde og Omegns Turistforening, kommunens og egnens undervisningsinstitutioner og foreningsliv samt Varde Kommune, der byder borgere og gæster velkommen til den messe, der hidtil alene har været en præsentation af dyr og maskiner med landboforeningerne og familielandbruget som arrangør.

- Ved enhver dyrskueåbning tales om det nyttige i, at land og by mødes. I Varde får ordene indhold. Det er ikke blot bybefolkningen, der inviteres til dyrskue for at se kreaturer, får, heste og store maskiner. Samtidig inviteres landboerne og alle andre til at se, hvad industri, fagbevægelse, turisme, undervisning, sport og fritidsliv m.v. samt kommunen byder på i Varde og omegn, lyder det fra Jørgen Lund Christiansen, der som tidligere omtalt i Landbrug Syd skal være med til at geare det traditionsrige skue op.

Vardes borgmester, Kaj Nielsen, er glad for det brede samarbejde mellem landbruget, egnens øvrige erhverv og organisationsliv samt kommunen.

- Vi har brug for hinanden og derfor også behov for at kende hinanden bedre for at vide, hvad der sker i andre brancher og sektorer. Formålet med Varde Dyrskue og Erhvervsmesse er bl.a. at give alle mulighed for at få en del af dette behov opfyldt. Jeg er sikker på, der om nogle uger vil blive præsenteret et program, som har appel til alle. Det brede arrangement er en rigtig god nyhed for hele regionen, siger Kaj Nielsen oven på initiativet.

- I en tid med stadig færre landbrug og landmænd er det vigtigere end nogensinde at søge både dialog og samarbejde med den omliggende, lokale verden. At holde dyrskue og erhvervsmesse samtidig vil give flere besøgende til alle i samarbejdet, vurderer Knud Erik Nielsen.

Han fortæller, at programmet laves, så der fredag formiddag satses på et traditionelt dyrskue, som især vil samle landmænd. Fredag eftermiddag tilbydes et bredere program, som netop nu er under forberedelse. Hidtil har dyrskuet lukket portene kl. 17.00. Til sommer fortsættes om fredagen til kl. 21.00. Det giver mulighed for bl.a. at se aftenmalkningen af de udstillede køer.

I dagens Varde – for slet ikke at tale om Esbjerg – er der givetvis mange, der aldrig har haft den oplevelse. På Varde Dyrskue kan forældre og børn få den sammen – inden de fortsætter turen til erhvervsmessen eller maskinudstillingen.

Læs også