Fagblade truet på eksistensen

(Effektivt Landbrug) En hverdag uden fagblade som Effektivt Landbrug og andre landbrugsfaglige blade kan blive en realitet, hvis politikerne beslutter at fjerne bladportostøtten.

Hvis bladportostøtten, som blandt andet Effektivt Landbrug, LandbrugsAvisen og Maskinbladet er omfattet af, helt eller delvis bortfalder, kan det få stor betydning for bladenes overlevelsesmuligheder.

I fjor lå støtten til blade og magasiner i Danmark på 188 millioner kroner. Og Per Jørgensen, der er direktør for Landbrug Fyn A/S, som udgiver Effektivt Landbrug, ser med stor alvor på de politiske portosignaler:

- Vi har allerede rettet henvendelse til danske politikere, og det fortsætter vi med i den kommende tid. For landbrugets fagblade er der således betydelige millionbeløb på spil, og fagbladsmarkedet vil ændre sig markant og måske lukke helt, hvis bladportostøtten bortfalder.

- Jeg mener ikke, erhvervslivet i Danmark – herunder ikke mindst dansk landbrug – vil kunne være tjent med en hverdag, hvor de ikke længere har fri adgang til helt afgørende faglig information gennem fagbladene.

- Og da der samtidig er rigtigt mange arbejdspladser på spil, vil vi selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre en politisk beslutning, som lukker landets fagblade, understreger direktør Per Jørgensen.

Bladet er ligeledes omfattet af bladstøtteordningen, og en afskaffelse af støtteordningen vil betyde, at medlemmerne kan se frem til en anseelig millionregning ekstra hvert eneste år, hvis bladet skal fortsætte som hidtil.

- LandbrugsAvisen vil som et af de største fagblade blive hårdt ramt. Der er tale om en årlig ekstraudgift på adskillige millioner kroner, skriver bladet på sin hjemmeside.

Et fagblad som Effektivt Landbrug betaler i dag under to kroner for at få et blad ud til en landmand via Post Danmark. Hvis støtten helt bortfalder, stiger dette beløb til over seks kroner pr. blad.

Læs også