Nej til tivolisering

(LANDBRUG SYD) Tivoli er bandlyst på dyrskuepladsen i Aabenraa – her skal det faglige være i højsædet

Området danner rammen om tre dyrskuer i juni, og på i hvert fald et punkt skiller »Det sønderjyske Fællesdyrskue« i Aabenraa sig ud – på den underholdningsmæssige del. Her er der ikke tivoli på festpladsen:

- Her i Aabenraa er der alene tale om et fagligt dyrskue – vi skal ikke have en tivolisering. Vi holder fast i det faglige og har ikke behov for et tivoli på festpladsen, lød det fra dyrskuets formand, Gert Karkov, på et pressemøde i sidste uge.

Dermed ligger det fast, at det skal være maskiner og dyr, der skal trække folk til festpladsen, og Gert Karkov er ikke i tvivl om, at det er tilstrækkeligt – folk skal nok komme, og arrangørerne venter op mod 20.000 tilskuere på de to dage i juni, fredag 13. og lørdag 14. juni.

- På en række andre dyrskuer er der ventet et kraftigt frafald af dyr ved dyrskuerne, men vi har stadig en stor opbakning, og tilbagegangen var større i fjor, lød det fra Gert Karkov.

Det er Povl Solmer Frank – dyrskuets sekretær – der står for registrering af dyrene, og han lægger da ikke skjul på, at han gerne havde set flere forskellige udstillere til samme antal dyr. Antallet af udstillere er faldet med ni fra 150 til 141, men det har kun betydet et fald i tilmeldte dyr på 18 fra 387 til 369 – men de er fordelt over flere racer.

- De besøgende vil have en attraktiv mulighed for at se dyr af 37 forskellige racer og få kendskab til og fornemmelse af den mangfoldighed, der fortsat er kendetegnende for det sønderjyske landbrug, sagde Povl Solmer Frank.

Igen i år kan den røde lampe hænges ud, når det gælder maskinudstillere. Her er alle pladser igen i år solgt, og de kan sammen med øvrige deltagere i skuet glæde sig over, at pladsen er blevet renoveret.

I fjor blev der forsøgt med et specielt »mad & mode«-arrangement fredag aften, og det blev så stor en succes, at det gentages i år, og billetsalget er allerede i gang.

Læs også