150 på besøg hos limousineavler

(Landbrug SYD) De 110 ammekøer hos Ingolf Vinding fik masser af besøg i stalden – i juni planlægges et besøg specielt rettet mod forbrugerne.

Foto: Svend Erik Christensen

Det var stort set kun folk med tilknytning til landbruget, der var blandt de flere end 150 gæster, der tog mod tilbudet om at komme på staldbesøg hos Ingolf Vinding på Bækgårdsvej 4, Grindsted, i forbindelse med Dansk Limousine Forenings årlige åbent hus dag, hvor 15 besætninger landet over bød indenfor.

Med en besætning på 110 ammekøer og i alt op mod 270 dyr af racen kombineret med opførelse af en ny stald var der selvfølgelig god interesse for at kigge ind hos netop Ingolf Vinding.

- Vi havde 150 inde og få kaffe, og der er sikkert nogle, der ikke har taget mod det tilbud, så vi er godt tilfredse med besøget, fortæller Ingolf Vinding om den første gang, han er på banen med et åbent hus arrangement.

Han må konstatere, at det var folk med speciel interesse for landbruget, der lagde vejen forbi gården denne gang. Nogle af gæsterne driver gårde med malkekøer, og andre har andre racer af kødkvæg og ville gerne se på limousine, mens der var langt mellem de »almindelige« forbrugere.

Allerede inden den tid havde han kødkvæg og prøvede forskellige racer, men valget faldt på Limousine, som han roser for den bedste økonomi.

Ingolf Vinding og de fleste andre Limousineavlere og -producenter har dyrene gående i løsdrift. Årsagen hertil skal for manges vedkommende findes i leveringsbetingelserne til Limousine Unik ApS, Dansk Limousine Forenings eget afsætningsselskab, som samarbejder med Friland A/S i Jebjerg.

Dyrevelfærden er i højsædet, og Foreningen Dyrenes Beskyttelse har af samme grund givet kødet »Det Røde Segl« som bevis på anerkendelse af produktionsformen. Dyrenes Beskyttelse kommer rutinemæssig på uanmeldt besøg for at tjekke, om leverandørerne lever op til konceptets krav til levering. På den måde har forbrugerne sikkerhed for, at kvalitetsproduktet også opfylder kravene.

For Ingolf Vindings vedkommende blev der sidste sommer bygget en ny 1500 kvadratmeter stor løsdriftsstald til køerne, mens ungdyrene nu går i den gamle stald. Avlsmæssigt er det tre tyre, der går ved køerne, der sørger for den del af produktionen.

Læs også