Seem Staldinventar fejrer 25 års jubilæum

Det er i disse dage 25 år siden, at Bent Lundsgaard overtog produktionsvirksomheden Seem Staldinventar.

Siden er der blevet udvidet fire gange i virksomheden, hvor 17 ansatte i dag producerer et bredt sortiment af staldløsninger og inventar til svine- og kostalde. I spidsen for det hele står stadig Bent Lundsgaard, der forleden kunne fejre 25 års jubilæum som indehaver af virksomheden.

- For 25 år siden var vores største artikler hegnspæle og kalvebokse, der hovedsageligt blev solgt via postordre hos Harald Nyborg. I dag er det især store løsdriftsstalde til svin og kvæg, hvor vi står for al inventar og mekanisering på nær malkeanlæg, forklarer Bent Lundsgaard.

Han tilføjer, at kunderne i dag primært er større bedrifter over hele landet sammen med en mindre eksport til Tyskland.

- Det er klart, at prisen spiller en stor rolle for vores kunder, men samtidig gælder det også om at kunne levere den rigtige løsning til den enkelte kunde, og så er det nogen gange til en lidt højere pris, forklarer Bent Lundsgaard, der tilføjer, at virksomheden ved mange af ordrerne ligeledes fungerer som sparringspartner og konsulent på byggeprojekterne.

Til gengæld er der også blevet effektiviseret og rationaliseret i virksomheden for at holde produktionsomkostningerne nede.

- For år tilbage kunne tre mand producere 50 sengebøjler til kostalde på en dag. I dag kan en mand producere 250 bøjler om dagen, siger Bent Lundsgaard.

Sidste år var produktionen af bøjler på 5000 styk. Men der bliver også produceret en lang række andre inventarprodukter til kostalde, blandt andet kalvebokse, kalvehytter og kvægbokse. Også til svinestalde er der en lang række produkter, blandt andet sobåse, ædebokse, farestier og slagtesvinestier.

- Jeg tror, at udviklingen med færre og større bedrifter vil fortsætte. Det vil betyde færre, men større ordrer til os, hvis vi ellers formår at følge med udviklingen, siger Bent Lundsgaard.

Senest er det blevet til en udvidelse sidste år med opførelsen af en 1400 kvadratmeter ny lagerhal og køb af 12.000 kvadratmeter jord til senere udvidelse af virksomheden.

Næste generation i virksomheden skulle også være sikret. Foruden hustruen Lise, der arbejder som bogholder, er også parrets to sønner trådt ind i firmaet.

Læs også