Fynske forventninger på Egeskov

Landboungdommen Fyn er repræsenteret med fire pløjere, når der på lørdag afvikles danmarksmesterskab på Egeskov.

I det store felt er Fyn repræsenteret med fire pløjere.

Forventningerne er store til de fynske pløjere, der således er på hjemmebane i år. Hvorvidt det er en fordel, er der ingen, der ved før lørdagens præmieoverrækkelse ved pløjefesten i Korinth Hallen. Men det ligger helt fast, at de fire fynboer vil give alt, hvad de har i sig, for at opnå de bedst mulige resultater.

Ligesom de øvrige fynske deltagere kvalificerede Troels Detlefsen sig til årets danmarksmesterskab ved landsdelsstævnet på Mattrup Gods den 12. oktober. Her blev han en suveræn vinder af seniorklassen for vendepløjere, og fik dermed det bedst mulige udgangspunkt inden lørdagens konkurrence.

Indenfor standardplovene på Egeskov deltager Poul Meldgaard Sørensen, Marslev, der blev fynsmester i 2000 og 2002 og besatte andenpladsen i seniorklassen ved landsdelsstævnet.

Den kun 17-årige Gustav Rabølle Knudsen, Simmerbølle, imponerede som debutant ved Fynspløjningen for en måned siden på Østergaard ved Munkebo ved at vinde konkurrencen. Og videre kvalificerede han sig til DM ved at blive nummer to i juniorklassen ved landsdelsstævnet forrige lørdag.

Gustav Rabølle får på Egeskov følgeskab af Anders Dahl Nielsen, Haarby, der blev nummer tre blandt juniorerne ved landsdelsstævnet.

Den fynske landboungdomsforening står for det praktiske, medens Danmarks Landboungdom har ansvaret for afviklingen af såvel DM-stævnet som det nordiske mesterskab. Foruden selve pløjningen, der for den nordiske del allerede starter fredag i grønjorden på Korinth Landbrugsskole, omfatter arrangementet også etableringen af pløjefelterne og udstillingen, dybdemåling under selve konkurrencen, parkeringsforhold, indkvarteringen på landbrugsskolen samt pløjefesten på lørdag aften i Korinth Hallen.

Der bliver også andet at se på og opleve end lige sportspløjningen. Desværre er der ikke mulighed for at besøge selve værten, Egeskov Slot. Men til gengæld har Motor og Veterantraktor Klubben Fyn lovet at lave en opvisning med nogle gamle traktorer. Der bliver også pløjning med heste, og der vil blive udstillet en gammel Allerup hesteplov, som for 100 år siden – i 1902 – blev vundet ved en pløjekonkurrence på Egeskov.

Arrangementet byder tillige på en alsidig udstilling af helt moderne landbrugsmaskiner og redskaber. Desuden arbejder arrangørerne på at få etableret nogle aktiviteter med off-roadere.

Derudover indretter Landboungdommen Fyn den traditionelle »Plovkro«, hvor både deltagere og tilskuere dagen igennem kan få stillet deres sult og tørst.

Læs også