Landmænd vil sælge direkte via internettet

Dansk Familielandbrug har netop åbnet en fødevareportal på internetadressen landkoeb.dk.

Fødevareportalen er et led i satsningen på at kunne tilbyde et landsdækkende salg af fødevarer direkte fra landmand til forbruger, med færrest mulige mellemled.

Landkoeb.dk har i løbet af de to sommermåneder før åbningen fået tilslutning fra godt 250 landmænd landet over. En fælles holdning er, at ægte forædlede fødevarer smager af det, de skal smage af - hverken mere eller mindre. Og så skal produktionen kunne tåle et besøg af den enkelte forbruger.

- Den enkelte forbruger kan få det næsten som han eller hun vil det: Mængde, grad af forarbejdning, produktionsform, om det skal leveres - eller man selv henter det osv., fortæller landskonsulent i Dansk Familielandbrug, Else Nørgaard. Hun understreger, at der tilstræbes fuld gennemskuelig prispolitik:

- Det er en væsentlig del af det direkte salg via landkoeb.dk, at forbrugeren ved, hvad der betales for. Dermed også sagt, at det ikke nødvendigvis bliver billigere end at købe i supermarkedet, men målet er også i højere grad at sætte kvaliteten i højsædet og tilbyde produkter, der svarer netop til den enkelte forbrugers ønsker og krav, siger Else Nørgaard

Læs også