DLF præsenterer rekordomsætning

I forbindelse med koncernens generalforsamling fremlægger DLF AmbA en omsætning på 2,6 milliarder kroner

Ved DLF AmbA’s generalforsamling tirsdag kan koncernen præsentere en omsætning på 2,6 milliarder kroner – og et resultat før renter og skat på i alt 128,4 millioner kroner i regnskabsåret 2012/13.

Ifølge DLF AmbA har frømarkedet været i god balance, og det har skabt fundamentet for et højt prisniveau, hvilket har resulteret i en rekordomsætning.

Koncernomsætningen på 2,6 milliarder kroner i 2012/13 er altså noget højere end i det foregående regnskabsår, hvor omsætningen lå på 2,3 milliarder kroner.

- Vi er lykkedes med at holde et rigtigt fornuftigt prisniveau i salgsleddet gennem sæsonen til trods for en forbrugsnedgang i Europa, lyder det fra administrerende direktør i DLF AmbA Truels Damsgaard.

- Unormalt store nedbørsmængder i vigtige forbrugsområder gav et lavere efterårsforbrug end normalt, og en langtrukken vinter kappede tre-fire uger af foråret, hvor der anlægges flest græsarealer. Til gengæld sluttede sæsonen godt med et højt aktivitetsniveau og et flot græsforbrug i både maj og juni.

Succes uden for Europa

Truels Damsgaard forklarer, at væksten især skyldes koncernens tilstedeværelse på markederne uden for det europæiske kernemarked.

Således er koncernomsætningen uden for Europa steget med 38 procent i 2012/13, hvilket bidrager med omkring en halv milliard kroner til omsætningen. Til sammenligning er koncernens europæiske omsætning steget med ni procent.

Læs også