Ærgrelse hos L&F over misset mulighed for flere svin

Det er ærgerligt, at regeringen ikke tager imod et vækstforsalg om flere slagtesvin i ny vækstpakke

Regeringen og Venstre har forhandlet sig frem til et forslag til en ny Vækstpakke.

Og vækstpakken indeholder ifølge Landbrug & Fødevarer (L&F) gode initiativer – eksempelvis et dyk i PSO-afgifterne og afskaffelse af brændeafgiften. Men i organisationen mener man, at regeringen burde have modet til at udvide den danske slagtesvineproduktion.

- Jeg synes, at det er brandærgerligt, at der ikke var mod til at tage imod det gratis forslag om at udvide den danske svineproduktion ved at ligestille vilkårene for de danske svineproducenter med deres kolleger i resten af EU. Det kunne give minimum en million flere slagtesvin og 2300 arbejdspladser ifølge AE Rådets beregninger, siger administrerende direktør i L&F Søren Gade i en pressemeddelelse.

Heri opfordrer L&F til, at der i processen frem til den endelige Vækstpakke gives garantier for, at tusindvis af landmænd og banker i yderområder ikke rammes af utilsigtede stramninger i forslaget til en ny virksomhedsskatteloven.

- Man har bevæget sig i den rigtige retning, men har langt fra fundet nogle løsninger, der kan løse de problemer, som stramningen af loven vil betyde for tusindvis af landmænd og banker i vores yderområder. Der er både problemer med overgangsperioden og bagatelgrænsen. Det er helt utilstrækkeligt, lyder det fra Søren Gade.

Læs også