L&F: Finansloven bør styrke konkurrenceevnen

Administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer Søren Gade efterlyser blandt andet ens spilleregler i EU

Med finansforslaget ”Et stærkere fællesskab” har regeringen tirsdag formmiddag præsenteret sine planer for Finansloven 2015.

Hos Landbrug & Fødevarer (L&F) vurderer man, at finanslovsforslaget afspejler et forår med vækstplaner og lempelse af PSO-afgiften, hvor regeringen nu lægger op til investeringer i velfærds- og sundhedsområdet.

- Vi er rigtig glade for aftalen om at lempe PSO-afgiften fra foråret. Samtidig har små positive tegn i den danske økonomi fået regeringen til at holde lidt igen med de offentlige investeringer. Det er vigtigt, at man ikke glemmer et vedvarende fokus på rammerne for vækst. Vi har lige været igennem en økonomisk krise, og der er uroligheder i store dele af verden, der hurtigt kan påvirke verdensmarkedet og dansk økonomi. Derfor opfordrer vi til, at man fortsat opprioriterer vækstinitiativer, der styrker konkurrenceevnen, siger administrerende direktør i L&F Søren Gade.

Ens spilleregler

Han peger blandt andet på, at man hurtigt vil kunne hente store fordele for den danske vækst og konkurrenceevne, hvis man sørger for, at man her i landet har samme spilleregler som i resten af EU.

- Det er rigtigt positivt, at regeringen afsætter midler til en kommende eksportstrategi på fødevareområdet, samt en mindre sum til at forberede overgangen til en målrettet regulering af landbruget. Den målrettede regulering har et meget stort vækstpotentiale. Men der ligger en række helt konkrete vækstforslag, som ikke har fået plads i finansloven, og det mener vi er uheldigt. Især hvis man ønsker, at det spæde økonomiske opsving, vi har set i Danmark, skal forsætte, lyder det fra Søren Gade.

Se regeringens finanslovsforslag her.

Læs også