På den internationale fødevaremesse Anuga i Tyskland har
Danish Meat Research Institute (DMRI) på Teknologisk Institut modtaget hæder
for instituttets 3D-afsværingsrobot.
Robotten, som fuldautomatisk og med høj præcision
tilskærer fedtlaget på svinekamme, er blevet tildelt en sølvmedalje for ”Bedste
Innovation”.
- Vi er stolte over at have modtaget hæderen for vores 3D-afsværingsrobot.
Med udviklingen af robotten er det lykkedes os at få udviklet en avanceret
skærerobot, som kan være med til at fastholde produktion i Danmark, siger
direktør ved DMIR Lars Leopold Hinrichsen i en pressemeddelelse.
Heri fremgår det, at afsværingsrobotten afløser manuel
vurdering af tykkelsen på fedtlagene på svinekammene og en del belastende
arbejdsprocesser.
Robotten computergenerer i stedet et præcist 3D-billede af
hver enkelt svinekam, hvor det fastlægges, hvor kød og fedt mødes. Herefter
udskærer et patenteret knivsystem bestående af otte individuelle knive
automatisk svinekammen. Robotten bruger kun fire sekunder på hver svinekam.