Hæder til slagterirobot i 3D

På den internationale fødevaremesse Anuga i Tyskland har Danish Meat Research Institute (DMRI) på Teknologisk Institut modtaget hæder for instituttets 3D-afsværingsrobot.

Robotten, som fuldautomatisk og med høj præcision tilskærer fedtlaget på svinekamme, er blevet tildelt en sølvmedalje for ”Bedste Innovation”.

- Vi er stolte over at have modtaget hæderen for vores 3D-afsværingsrobot. Med udviklingen af robotten er det lykkedes os at få udviklet en avanceret skærerobot, som kan være med til at fastholde produktion i Danmark, siger direktør ved DMIR Lars Leopold Hinrichsen i en pressemeddelelse.

Heri fremgår det, at afsværingsrobotten afløser manuel vurdering af tykkelsen på fedtlagene på svinekammene og en del belastende arbejdsprocesser.

Robotten computergenerer i stedet et præcist 3D-billede af hver enkelt svinekam, hvor det fastlægges, hvor kød og fedt mødes. Herefter udskærer et patenteret knivsystem bestående af otte individuelle knive automatisk svinekammen. Robotten bruger kun fire sekunder på hver svinekam.

Læs også