Salmonella eller campylobacter : Ekstra tjek af risiko-virksomheder

Virksomheder, som har leveret kød, hvori der er fundet salmonella eller campylobacter, bliver underlagt yderligere kontrol.

Hvis en virksomhed har leveret et parti kød, som bliver vurderet farligt, vil virksomhedens navn komme på en liste i Fødevarestyrelsen. En virksomhed vil stå på listen, indtil det er vurderet, at virksomheden ikke længere forhandler partier, der udgør en sundhedsrisiko. 

Den ekstra kontrol gælder både danske og udenlandske virksomheder, der har leveret varer med salmonella eller campylobacter.

En dansk virksomhed, som har leveret et farligt parti, og som derfor står på listen, vil blive taget af listen, hvis Fødevarestyrelsens undersøgelse af et efterfølgende parti ikke giver anledning til, at partiet vurderes farligt, og egenkontrolprogrammet samtidig vurderes at være tilfredsstillende. 

En virksomhed vil altid blive fjernet fra listen efter et halvt år. 

Fødevarestyrelsen aktuelle liste over virksomheder, som har leveret kød med fund af salmonella eller campylobacter indeholder navne på fem udenlandske og én dansk virksomhed:

Geflügelschlachterei Steinfeld GmbH & Co. KG (Tyskland) , Zakłady Drobiarskie Koziegłowy (Polen), Les Volailles Remi Ramon(Frankrig), Wipasz S.A. Zaklad Drobiarski w. Mlawie(Polen) og Les Fermiers Landais(Frankrig)

Læs også