Arla Foods i newzealandsk samarbejde

- Vi tager det som en anerkendelse, at Fonterra blandt mange dygtige mejeriselskaber i Europa finder, at Arla Foods er den bedste samarbejdspartner, siger Arla-direktør.

Arla Foods har indgået en samarbejdsaftale med det newzealandske mejeriselskab Fonterra Cooperative Group.

Samarbejdet er et såkaldt joint venture, og det medfører først og fremmest, at Arla Foods’ engelske datterselskab skal stå for salg, distribution og markedsføring af en række af Fonterras detail-produkter.

Joint venturet drejer sig om de kendte mærker Anchor og Lurpak, Arla Foods’ engelskproducerede smør Yorkshire Butter, Fonterras engelske osteforretning samt selskabets fløde aerosol produkter.

Arla Foods’ administrerende direktør Jens Bigum siger om det nye samarbejde, at det set fra Arla Foods’ synspunkt er en naturlig følge af koncernens nye strategiplan at indgå i sådanne samarbejder, der giver mulighed for bedre udnyttelse af selskabernes produktionsapparat og samtidigt at betjene supermarkedskæderne og forbrugerne bedre.

- Vi tager det også som en anerkendelse, at Fonterra blandt mange dygtige mejeriselskaber i Europa finder, at Arla Foods er den bedste samarbejdspartner, siger den administrerende direktør.

Ud over det store engelske marked vil samarbejdet for de newzealandske produkters vedkommende også gælde Fonterras eksisterende afsætning af disse produkter i resten af Europa.

Det nye samarbejde vil omfatte en samlet afsætning på knap 90.000 tons færdigvarer og en omsætning på cirka 3 milliarder kroner. Det betyder, at den samlede omsætningen i Arla Foods aktiviteter i England bliver på i alt 7 milliarder kroner årligt, fordelt på 900 millioner kg konsummælk og 105.000 tons forædlede produkter.

Fonterra og Arla er i dag verdens 2. og 3. største selskaber i branchen.

Læs også