Fødselsdag og jubilæum hos maskinstation

To runde dage blev fejret samtidig, da Gamst Maskinstation havde 35 års jubilæum, og den ene af indehaverne fyldte 50 år.

Gamst Maskinstation i Gamst ved Vejen fejrede forrige uge to runde dage, og det skete på behørig vis med flag, fest og farver. Der var både fødselsdag og jubilæum at fejre, og med en lind strøm af kunder, naboer og leverandører på besøg hele eftermiddagen samt omkring 120 til spisning om aftenen var der gang i den i mange timer.

Den ene anledning til festliggørelse af dagen var, at Gamst Maskinstation har eksisteret i 35 år. Den anden årsag til fest var, at Kaj Rasmussen, den ene af maskinstationens indehavere, fyldte 50 år.

- Vi sad på knæet af vores far, når han kørte traktor. Han købte en grå Ferguson i 1948, og udover at køre på vores egne marker hjalp han også naboerne, mindes Kaj Rasmussen.

Den egentlige start på maskinstationen var først i 1967, og rigtig gang i forretningen kom der, da både Vagn og Kaj var vendt hjem fra endt uddannelse på Ladelund Landbrugsskole i 1970’erne.

Tværtimod så siger Kaj Rasmussen, at man ikke skal bremse udviklingen. Han ser gerne, at der både kommer nye kunder og nye maskiner til maskinstationen.

En splinterny maskine var lige nøjagtigt det, der prydede den store festdag. Midt på eftermiddagen kunne der høres maskinrumlen i det fjerne, og snart nærmede der sig en stor rød MF 7278 Cerea mejetærsker pyntet med dannebrogsflag i dagens anledning.

En stor kapacitet og høj effektivitet er lige hvad Gamst Maskinstation ønsker for at kunne følge udviklingen mod færre men større landbrug. Maskinstationen kommer vidt omkring i området, og har omkring 500 kunder indenfor en radius på cirka 15 kilometer. Der foretages alt indenfor landbrugsarbejde, der optager 80 procent af maskinstationens tid. Den resterende del af tiden går med entreprenørarbejde.

Udover at drive maskinstation har de to brødre selv landbrug. Det består af tre gårde med en produktion af omkring 18.000 slagtesvin samt 460 hektar jord. Med de mange marker og maskiner skal der selvfølgelig en hjælpende hånd til.

- Vi har otte dygtige medarbejdere hele året rundt og i høst er vi oppe på omkring 10-12 medarbejdere, siger Kaj Rasmussen, der er den af de to brødre, der står for det udadvendte. Vagn Rasmussen står for driften af landbruget og for, at maskinerne holdes i tip-top orden

Læs også