Kvægavlsforeningen på vej mod fusion

Næste sommer kan Kvægavlsforeningen Fyn fejre 25 års jubilæum. Måske som sidste milepæl, inden foreningen sammensluttes med landets øvrige fem tilbageværende kvægavlsforeninger, forudser formanden, Lars Iversen, Stensby.

Også på regionsplan har der de sidste to-tre år været arbejdet på sammensmeltning af kvægavlsarbejdet i de seks tilbageblevne foreninger, Kvægavlsforeningen Fyn, Taurus, Viking, Ringkøbing, Vestjyden og HMT. Dette arbejde intensiveres nu med hjælp fra den tidligere fynske kvægavlskonsulent og forstander på Vejlby Landbrugsskole, Bent Jensen, der har fået til opgave at fremkomme med en samarbejdsmodel.

Måske blev det dermed den sidste beretning som selvstændig fynsk forening, men formanden forsikrede, at der fortsat vil blive afviklet lokale møder og aktiviteter, selv om en landsdækkende kvægavlsfusion bliver en realitet.

- Vi er blevet færre, og samtidig skærpes kravene. Derfor må arbejdet styrkes, pointerede formanden, - også selv om vi må give afkald på den lokale forening.

Kvægavlsforeningen Fyn, der næste sommer kan fejre 25 års jubilæum, har i dag 1.040 medlemmer. Heraf er 606 medlemmer af kontrolforeningen med i alt knap 100.000 dyr.

Af insemineringerne var 25.982 med Jersey-sæd, 15.569 RDM og 15.537 med SDM. Endelig blev der foretaget 825 DRK-insemineringer og 1.610 med kødkvæg. Dermed har RDM tilbageerobret andenpladsen på Fyn, og det bevirker, at RDM-afdelingen får en bestyrelsespost mere, som til gengæld afgives af SDM.

- Vi lejer os ind med virkning om et års tid, når bygningen ventes at stå færdig. Vi får 10 kontorer og arkivrum, og der bliver mulighed for at benytte mødefaciliteterne.

- For at imødegå usikkerheden omkring Det fynske Landbocenter og for at sikre vore ansatte et større fagligt miljø har vi valgt denne beslutning, sagde Lars Ivcrsen, der i samme åndedrag fastslog, at de to foreninger fortsat er fuldt selvstændige.

Læs også