Landmand maler landskaber

LANDBRUG FYN præsenterer hver uge i avisen et billede malet af en fynsk kunstner. De næste par måneder præsenterer avisen billeder malet af 79-årige Ove Madsen, Kerteminde, der i over 30 år var selvstændig landmand på Midtfyn.

 

 

 

Månedens kunstner er nemlig den tidligere landmand, 79-årige Ove Madsen, Kerteminde.

 

Trods sin alder er han fortsat meget virksom.

 

Ikke længere udi landbruget - men med fotografiapparat og skitseblok ude i landskabet for derefter at forevige motiverne hjemme i atelieret smukt beliggende ved Kerteminde Fjord. Og for dens sags skyld også i den lokale kunstnersammenslutning KiK - og på badmintonbanen.

 

 

- Min kone og jeg kører ofte ture rundt i landskabet. I de senere år ikke mindst på Hindsholm og Fyns Hoved, hvor der på alle tider af året findes et væld af motiver, fortæller landskabsmaleren, der havde sin barndom på Nykærgård i Bregnør i musikalsk familie med en søskendefolk på fem.

 

- Min far startede Hindsholm Musikforenings orkester, der stadig eksisterer. Her spillede jeg violin, indtil jeg i 1962 fik en fingerskade.

 

På det tidspunkt havde Ove Madsen købt en ejendom på 47 tønder land i Kellerup ved Ringe. Forinden havde han - efter sin landmandsuddannelse - været forpagter i Hjulby og haft en mindre ejendom i Munkebo.

 

Til erstatning for orkestret tog han på malerkursus, og i 1966 udstillede han for første gang malerier på en udstilling i Odense.

 

 

Siden 1990 har Ove Madsen ernæret sig udelukkende som landskabsmaler.

 

På Landbrug Fyns bagside og på væggene på redaktionen i Langeskov vil der i den kommende tid kunne ses eksempler på Ove Madsens store samling af fynske landskabsmotiver - hentet såvel i det midtfynske område, hvor han selv i 30 år var landmand samt på Nordøstfyn og på Hindsholm, hvor han i dag har sin base.

 

- Jeg elsker at gengive det, jeg ser i naturen, lyder det fra månedens kunstner, der maler mest naturalistisk, uden at »hvert græsstrå« er med på lærredet.

 

 

Læs også