Temaaften om generationsskifte

Berith Nissen, næstformand i SLF.

De mange aspekter omkring generationsskifte kommer i fokus, når Sønderjysk Landboforening (SLF) inviterer til en temaaften onsdag den 13. oktober.

Rådgivere fra SLF vil stå til rådighed med al deres ekspertise – og vil i særlig grad belyse, hvorfor det er så vigtigt at have en plan for sit generationsskifte. Uanset om der skal ske en overdragelse inden for familien, eller der skal ske et regulært virksomhedssalg. Også Landbogruppen Syd medvirker.

- Siden 2011 er ejerskifter indenfor familien kun sket på mellem 10-20 procent af alle ejerskifter.  Dette viser blandt andet, at mange landbrug opkøbes af bestående landmænd, da disse har nemmere ved at finansiere et opkøb. Men hvis vi skal knække kurven og se en faldende gennemsnitsalder i landbruget, så skal vi have unge landmænd, som kan og vil købe landbrug i gang. Derfor er det en rigtig god ide, hvis den etableringsordning, der drøftes politisk, bliver til virkelighed, mener næstformand i SLF, Berith Nissen, der bliver mødeleder ved temaaftenen.

Gennemsnitsalderen for alle landmænd i 2017 var på 56,4 år. På godt ti år er gennemsnitsalderen steget med cirka et halvt år pr. år.

 

Læs også