Alt er klart til Dansk Markdemo

Mark, afgrøder og maskiner står klar, når Dansk Markdemo finder sted den 13. og 14. juni i Lunderskov i Sydjylland.

Der er stor opbakning fra den danske maskinbranche til Dansk Markdemo, der finder sted over to dage den 13. og 14. juni i sydjyske Lunderskov.

Omkring 70 udstillere har meldt deres ankomst, og der er få demostande tilbage af de 32 hektar på marken ved Kolding.

Arbejdet på selve marken har været i gang længe. Lige før påske blev der sået græs i de arealer, som de besøgende skal gå på, når de begiver sig ud på marken for at se alle maskinerne i deres rette element.

Der er blevet pløjet i det område, der er sat af til kornsortsdemo, og der er blevet sået hestebønner i forskellige dybder, så man til arrangementet kan se forskelle i rodudvikling alt afhængig af så dybde.

Kasper Kjær Jensen fra Kolding Herreds Landbrugsforening fortæller om de sortsforsøg, der blev sået:

- Flere sortsejere har valgt at præsentere nogle af deres afgrøder, og derfor er der nu sået vårsæd på marken. Vi har også leget med gødning og lidt kemi samt nogle efterafgrøder, så der bliver meget spændende at se på under arrangementet.

Parcellerne er anlagt i samarbejde med Hornsyld Købmandsgaard A/S, Danish Agro, DLG, FRDK - Reduceret Jordbearbejdning og BASF Agricultural Solutions.

Maskinudstillerne glæder sig også til nogle dage med fagligt fokus i øjenhøjde.

- Hos Kverneland Group Danmark glæder vi os utroligt meget over, at branchen nu har fået en sommer-demonstration af den kaliber, som netop Dansk Markedemo er. Vi har i mange år trukket til Borgeby Fältdagar i Skåne med vores sjællandske forhandlere. Vi har i den grad oplevet stor interesse fra landmændene for at se de forskellige producenter fremvise maskiner i marken. På den måde kan de sammenligne maskinerne i deres rette element og ikke bare i en udstillingshal, siger salgschef Troels Pontoppidan fra Kverneland ifølge en tidligere pressemeddelelse omkring arrangementet.

Han tilføjer, at Kverneland glæder sig til at fremvise det nye redskabsprogram inden for radrenserteknik - et produktprogram der er implementeret igennem Kvernelands nylige opkøb af Franske Phenix Agrosystem.

Man kan se hele udstillerlisten samt alt andet om Dansk Markdemo på www.markdemo.dk.

Dansk Markdemo afholdes den 13. og 14. juni – tirsdag kl. 9 - 20 og onsdag kl. 9 - 16 på Gelballevej 44, 6640 Lunderskov.

Læs også