Velfærdskød på Møn bidrog til succesen

85 bedrifter over hele landet havde 96.100 besøgende til Åbent Landbrug, der således endnu en gang var et stort tilløbsstykke.

4-årige Christian Rasmussen har været på Åbent Landbrug, siden han blev født. Han var sammen med sin mor og mormor, Anna Sørensen og Bettina Sørensen, fra Vordingborg, og oplevede i år kalvene fra en anderledes vinkel. Foto: Jesper Hallgren   Søskendeparret Leonora og Cecilia Christensen, henholdsvis 3 og 5 år, fra Nørre Alslev på Falster, var også på Åbent Landbrug på Møn, hvor de både hilste på hesten og grisene i baggrunden. Foto: Jesper Hallgren   Tvillingerne Arthur (bagest) og Samuel Faurskov, der er 2 år og fra Næstved, morede sig gevaldigt sammen med deres mor, Rikke Faurskov, og storebror Mattheus. Foto: Jesper Hallgren  Til Åbent Landbrug var der etableret en bod, hvor man kunne købe lækre pølser og flæskestegssandwich fra Velfærdskød. Foto: Jesper Hallgren

Gennem en lang årrække har bedrifter landet over åbnet stalddørene for danskerne den tredje søndag i september, og den mulighed benyttede 96.100 sig af i år, hvor Åbent Landbrug blev markeret på 85 gårde.

Øst for Storebælt var der Åbent Landbrug 25 steder, og der var blandt andet mulighed for at besøge Velfærdskød på Møn, der drives af Karen Freiesleben og Torben Olsen.

De har gennem flere år været med til at markere Åbent Landbrug, og i løbet af dagen havde parret skønsmæssigt omkring 800 besøgende, der blandt andet kunne opleve kalve, heste og grise.

Børnefamilier fra både Sjælland, Lolland, Falster og naturligvis Møn satte kurs mod gården i Vindebæk på Vestmøn, hvor parret opdrætter slagtekalve og grise af høj kvalitet.

- De fysiske rammer er afgørende for, om dyrene trives. Derfor går vores kalve en stor del af året på græs, og de har derfor rigelig med plads at udfolde sig på, fortæller Karen Freiesleben til LandbrugØst.

Til Åbent Landbrug var der etableret en bod, hvor man kunne købe lækre pølser og flæskestegssandwich med velsmagende kød, og fra egen gårdbutik sælges også både kalve- og svinekødet fra Velfærdskød, der tillige tilbyder udbringning af varerne.

Læs også