bannerPos

- Landmænd burde få penge for gylle til biogas

Beregninger fra Seges viser, at gylle har værdi for biogasproduktion, hvilket ifølge Kim Jørgensen fra Sønderjysk Biogas Leverandørforening burde betyde kontant afregning til de landmænd, der leverer gyllen i anlæggene.
13-09-2019 16:57

Det er urimeligt, at gylle til biogasproduktion ikke giver en kontant afregning til leverandøren, mener Kim Jørgensen, der er næstformand i Sønderjysk Biogas Leverandørforening.

Gylle i biogasanlæg har en målbar værdi, fordi det er med til at anlæggene kan opbygge metangas, ligesom flere andre former for biomasse gør.

Det viser et nyt studie, der er foretaget af Karen Jørgensen og Lars Toft fra Seges. Beregningen bygger på de forskellige typer biomasses metangasproduktion.

Ifølge Kim Jørgensen, der er næstformand i Sønderjysk Biogas Leverandørforening, burde studiet betyde, at biogasanlæggene ikke længere burde kunne få gylle i deres anlæg uden en afregning til leverandøren.

- Majs til biogasproduktion afregnes normalt med ca. 300 kr. pr ton. Gylle burde efter samme beregningsmodel afregnes med 35 til 40 kroner pr. ton, siger Kim Jørgensen og fortsætter:

- I øjeblikket får vi ingenting for gyllen. Det er ikke rimeligt. Lad os nu få det ordentligt betalt.

Han opfordrer til, at alle i biogas- og biomassebranchen til at tage en åben debat om værdien på forskellige typer biomasse, og sikre at alle bliver betalt for den indsats de bidrager med til reduktion af udledningen af klimagasser.

hka

Vil have stoppet udledning til Øresund permanent

I sidste øjeblik blev udledningen af 290.000 kubikmeter forurenende spildevand til Øresund udsat til efteråret. Udledningen bør dog stoppes permanent, lyder det fra både Danmarks Naturfredningsforening og Bæredygtigt Landbrug.

Nye klima-robuste hybridsorter

Et GUDP-projekt, Hybrimax, har som målsætning at fremavle nye hybridsorter i rug og roer, der forener høje udbytte med et lavt forbrug af pesticider.

Uændret Nord-West-notering

Nord-West-noteringen ligger på uændrede 54 euro, imens noteringen for otte kilo-grise ligeledes befinder sig på uændrede 35,5 euro.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

100 procent af svinene overlevede i forsøg med ny ASF-vaccine

Britiske forskere er kommet et skridt tættere på at udvikle en vital vaccine mod afrikansk svinepest (ASF), skriver PigProgress. I en nylig undersøgelse overlevede 100 procent af de svin, der var immuniseret med den nye vaccine, en dødelig dosis ASF-virus.
Side 1 af 1846 (36906 artikler)Prev1234567184418451846Next