bannerPos

- Landmænd burde få penge for gylle til biogas

Beregninger fra Seges viser, at gylle har værdi for biogasproduktion, hvilket ifølge Kim Jørgensen fra Sønderjysk Biogas Leverandørforening burde betyde kontant afregning til de landmænd, der leverer gyllen i anlæggene.

Redaktionen

13-09-2019 16:57
Det er urimeligt, at gylle til biogasproduktion ikke giver en kontant afregning til leverandøren, mener Kim Jørgensen, der er næstformand i Sønderjysk Biogas Leverandørforening.

Gylle i biogasanlæg har en målbar værdi, fordi det er med til at anlæggene kan opbygge metangas, ligesom flere andre former for biomasse gør.

Det viser et nyt studie, der er foretaget af Karen Jørgensen og Lars Toft fra Seges. Beregningen bygger på de forskellige typer biomasses metangasproduktion.

Ifølge Kim Jørgensen, der er næstformand i Sønderjysk Biogas Leverandørforening, burde studiet betyde, at biogasanlæggene ikke længere burde kunne få gylle i deres anlæg uden en afregning til leverandøren.

- Majs til biogasproduktion afregnes normalt med ca. 300 kr. pr ton. Gylle burde efter samme beregningsmodel afregnes med 35 til 40 kroner pr. ton, siger Kim Jørgensen og fortsætter:

- I øjeblikket får vi ingenting for gyllen. Det er ikke rimeligt. Lad os nu få det ordentligt betalt.

Han opfordrer til, at alle i biogas- og biomassebranchen til at tage en åben debat om værdien på forskellige typer biomasse, og sikre at alle bliver betalt for den indsats de bidrager med til reduktion af udledningen af klimagasser.

hka

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next