Vestjyllands Andel og Danish Agro indtager Letland

Danish Agro-koncernen og Vestjyllands Andel har indgået en aftale om køb af 60 procent af aktierne i et lettisk grovvare- og specialfoderselskab.

Grovvareselskabet Baltic Agro Letland, der er ejet af Danish Agro koncernen, Vestjyllands Andel og Agravis Raiffeisen AG, har indgået aftale om køb af 60 procent af aktierne i grovvare- og specialfoderselskabet Tukuma Straume, der har hovedsæde i Tukums tæt ved Riga i Letland.
Som en del af aftalen er det vedtaget at overdrage de resterende 40 procent aktier på et senere tidspunkt.

Grovvare, foder og kornmodtagelse

Selskabet, der har 85 ansatte er aktive indenfor traditionel grovvarehandel, foderproduktion og kornmodtagelse. Herudover har selskabet en specialfabrik, der producerer foder til husdyr og kæledyr.
Selskabet har en samlet lagerkapacitet til råvarer på i alt 45.000 ton og 100.000 ton kornlager. Kornfaciliteterne er beliggende i henholdsvis Tukums, som er en fordel ved eksport ud af havnen i Riga, samt i det Sydøstlige Letland ved Daugavpils.

Tilfredshed

Bag aftalen er der stor glæde.
- Vi er meget tilfredse med aftalen med Tukuma Straume, som supplerer vores nuværende aktiviteter og giver nye muligheder for vores samhandel med de lettiske landmænd. Via opkøbet får vi en øget tilstedeværelse i markedet, et mere fleksibelt setup og en styrket foderproduktion med en øget kapacitet på 46.000 ton, siger koncernchef i Danish Agro koncernen, Henning Haahr.
Flere muligheder
Ikke bare på landbrugssiden giver det nye opkøb muligheder.
- Opkøbet giver også muligheder for at styrke vores position inden for egenproduceret kæledyrsfoder i både Letland samt i koncernens øvrige datterselskaber. Vi har i dag i alt cirka 100 butikker til hobby og fritidsfolket, der blandt andet sælger foder til kæledyr. Her vil ekspertisen og produktionskapaciteten i Letland kunne gøre en forskel, siger Henning Haahr.
Endelig giver opkøbet også flere synergimuligheder på tværs af koncernens datterselskaber, da Tukuma Straume ligger i samme område, som flere af koncernens øvrige selskaber, og blandt andet er nabo til premix- og vitaminvirksomheden Vilomix Baltic.
Aftalen er betinget af godkendelse fra det lettiske konkurrencemyndigheder.

Læs også